Fialottan

i äventyret livet!

"Jag är en vän till Gud, jag är hans vän!"

Kategori: Fialottas

Lugn i stormen! Man ska aldrig ta ut saker i förskott kära Sara! =)

Helgen som va då.. Torsdag anlände jag till göteborg vid 17-tiden. Det regnade. Jag sprang in på Lindex o köpte ett prickigt paraply på vägen till Smyrnakyrkan. Vid 18 hade vi sångrep med Hanna Bäckrud, och Michael Johnson vid pianot! Så roligt att man får äran att hänga lite med två av sina goa ITM-lärare!! =) Vi sångrepade i 1,5 timme sen slog vi ihop oss med kompet. Mamma mia! Vi repade i 4 timmar utan paus! Galet trött man va då... Kära nån! Sen va det bara att försöka hitta till rätt torg och ta rätt spårvagn åt rätt håll för att komma till Emmeli i Mölndal..  Jag kom rätt! =) Hon o Pixel mötte mej. Jag va så stört hungrig så jag glömde bort artigheten som man kanske ska ha som gäst och frågade om hon hade nån mat. Jag fick soppa o en macka o det va såååå gott! Jag gillar egentligen inte soppa men när man är så hungrig som jag va då så går det inte att låta bli att tycka det är gott.... =)
Fredagmorgon vaknade jag lika tidigt som Emmeli så vi tog sällskap till stan. Hon gick till skolan och jag knallade till Friskis. En annan tränar ju gratis som funktionär så det va bara att gå in o skutta! Upptäckte att jag hade ont i ryggen... Inte bra med tanke på den stundande flytten! Nu är det inte så farligt längre men lite ömmar det ju när man anstränger sig... Nog om det! Vid 14 tog jag med mej mat och gick hem till Hanna. Peterpojkvän va också där och jag hjälpte honom att hitta sina papper, mobilen och nycklarna. Han kom fram till att jag borde flytta in där och hålla ordning på Hanna och honom när han är där! =) Peter for iväg på sqash-träning och vi tjejer fixade till oss för avfärd mot Lisebergshallen. Där blev det soundcheck och lite övning o så va det ju snart dags för mötet!
Det är en så go känsla att va med i ett lovsångsteam sådär! Spelar ingen roll hur trött man är och hur det har känts på repen... Väl på plats är det så gott att få vara med!!! Min favvosång under kvällen va helt klart "Jag är en vän till Gud"... Underbar sång. Vi körde många bra och Samuel Hector är ju en skön ledare!!! =) Man blir så grymt pepp av att sjunga med honom och va han röjer! Det va så mycket som hände under dom två mötena som vi va med på så det går inte och ta upp allt här mer än att jag är så otroligt tacksam att jag fick vara med! På natten efter sista mötet drog nåra i teamet till "7:ans" som är en sibyllagrill.... Väldigt poppis sådan tydligen. Vi satt ute o åt men tjena vad ja frös!! Tack o lov fick ja skön underhållning av Samuel o Hans fru, Hanna o Peter o ett par som ja inte kommer ihåg namnen på... Men dom ploppar en bebis när som helst! Spännande. Tillslut gick ja o Hanna äntligen hem till henne för att sova. Bytte lite sovplats o så men tillslut kunde ja gotta mej i hennes säng medan hon sov på soffan... Hihi... Jag vaknade ju som vanligt tidigt på lördagmorgonen men låg o drog mej tills Hanna vaknade. Låg o tjötade lite tills hon flyger upp o säger att hon vill bjuda på frukost på Espresso House... Klockan va 10.30 och frukosten slutar 11! Så vi gjorde oss iordning illa kvickt och spatserade till fiket. Satt ute i solen o njöt av god frukost och titta på människor som gick förbi... Skönt värre! =) vid 13 åkte jag hem till Jönken igen. Dags att gå på konsert med ingen mindre än Frank Ådahl! Han va ju grym som vanligt men drunknade tyvärr lite i kören han hade med sig.. Eller så tyckte jag så bara för att jag inte är dunderförtjust i att lyssna på gospelkörer... =) Söndagen satt jag i studion med kära lillasyster Hanna-Maria när hon började spela in lite sång på sitt projekt. Så roligt att va i en studio! Nu ska vi strax till studion igen här... Så: So Long Friends!

En efterfrågad turnéplan... =)

Kategori: Fialottas

Här kommer min lilla sångkalender för sommarn. Kom och lyssna! =)

25 maj Lovsångsteam med Samuel Hector i Lisebergshallen Göteborg

16 juni "Jalle & Fia" på missionskyrkans musikcafé i Vaggeryd

 30 juni "Jalle & Fia" i Bondstorp, för lite äldre människor

7 juli "Jalle & Fia" på musikcafé i Åsenhöga 19.00

8 juli "Jalle & Fia" i Ljurhalla

13 juli "Jalle & Fia" på café 93 i Jönköping

21 juli "Jalle & Fia" på Espenäs (utanför Karlskoga) 19.00

25-29 juli Lovsångsteam på UNG-OAS sommaläger i Skövde

4 augusti "Jalle & Fia" i Begntsfors o håller andakt för alla greyheads =)

5 augusti "Jalle & Fia" på musikcafé i Ydretrakten 18.00

18 augusti Sjunger på bröllop

Jalle & Fia, SoJa, Fia and the chicken???

Kategori: Fialottas

Vad ska vi heta??? I dont know! Allt känns bara tillgjort när man försöker spåna bandnamn... Jag kanske måste förklara rubriken... =)

I helgen har jag varit på Liljeholmens folkhögskola och repat med Jalle inför våra spelningar i sommar. Vi har faktiskt skrivit en egen låt, hur kul som helst! Iallafall så vill ju alla ställen vi ska till ha ett kort, en bandbeskrivning och ett namn på oss... Så vi har tagit lite kort hehe! I det huset som Jalle bodde i fanns en liten maskot. Nån liten figur som man fått i ett kinderägg eller liknande. Det är en liten kyckling som står o gör tummen upp. Jalle tyckte att våran bild skulle vara han som står o försöker likna kyklingen som han håller i handflatan.... Ehhh.... Vi får ju betalt för spelningarna så vi måste nog verka lite seriösare! =) Iallafall så kommer vi nog bara heta "Jalle & Fia" kort och gott! Här är ett smakprov på bilderna... Haha

Göteborg, tja la la la la!

Kategori: Fialottas

Då har man gjort torsdag till söndag i göteborg! Riktigt trevligt. Hälsade på min goa Emmeli och hennes doggy Pixel. Hade gjort en lista på saker som ja skulle behöva köpa innan sommaren eller kanske under sommaren... Den listan är tom nu! Haha, kan säga att jag shoppade en del. Egentligen inget onödigt, bara att det inte var supernödvändigt att handla allt på en gång. På fredagkvällen hälsade vi på hos familjen Smedenteg som bjöd på köttfärspaj (med MYYYYYCKET vitlök i) och spelkväll! Vi hade med oss en godisblomma. =D Lite senare kom Emmelis fästman Daniel också. På lördagen tog vi en lugnt soft film morgon.. Skönt värre. På kvällen åkte vi hem till Daniels kompisar där det vankades tacos och film. Hmm... Det blev rätt speciell taco för dom hade glömt själva tacokryddan och kryddat med indisk masala istället... Men men, mätta blev vi! =) På söndagen åkte vi in på möte i Smyrna där jag sprang på min kära Hanna Bäckrud! Hon presenterade mej för pojkväns-peter som hon sen sa att man kunde kalla peter-pojkvän om man ville... =) Och inte nog med det. Gissa vad hon frågar! Om jag vill komma ner och sjunga med Samuel Hectors team på Pingst-OAS på Lisebergshallen! Jag sa JAAA! =) 
Nu är det dags för mat och sen jobbet... 
Tjingeling 

Sara, det här är till dej! =)

Kategori: Fialottas

Darling!!! Jag saknar dej här nåt enormt! Inser bara hur otroligt glad jag är över att bli kvar här ett år till och få ha dej nära! Längtar tills nästa helg när du är hemma igen och vi ska på Enter och Samuel Ljungblahd och vi ska flumma och mysa och allt som hör till!  Och du ska hetsa på mej tills ja storknar! =)
Tack för att du finns! PUSS

Här är vi du och jag babe!
image80