Fialottan

i äventyret livet!

Det har vart en bra helg!

Kategori: Fialottas

Träffat minst en god vän varje dag och haft mycket trevligt. Pysslat massor inför kommande kalasigheter i örebro nästa vecka (även slitit hår när pysslet inte blivit som jag velat...) ja bilden i förra inlägget kan ju inte annat än visa vad som inspirerat mej!! Ett helt bord överfyllt med pyssel! =) Tidigt imorse blev jag hämtad av en röd audi och vi åkte mot Hultsfred, som sedan visade sig vara Lidhult!! Hur man får Lidhult till Hultsfred är ju lite av en gåta men det spelar mindre roll! En bra predikan av en Kortebo-elev och lovsång av mej och en annan kortebo-elev. Det kändes väldigt gott!! Träffade en ITM-kompis, och hennes pojkvän, som jag inte sett sen förra påsken (tror vi). Lite oväntat men väldigt trevligt! Innan vi åkte mot jönköping igen blev vi bjudna på söndagsstek hos en mormor och morfar... Inte alls dumt!!

Ja det har varit en bra, ledig helg!

Bäddat för en ooootroligt lyckad fredagkväll!! =P

Kategori: Fialottas

image262

Alltså... När man väl har plockat fram allt vill man aldrig plocka undan det igen!! När jag blir stor och har ett hus så ska jag ha ett eget rum för alla mina pysselsaker och där ska jag alltid ha dom framme så jag kan pyssla närhelst andan faller på!! =)

Here Comes The Sun!

Kategori: Fialottas

image261

Dagens aktivitet har bestått av detta än så länge:

- En filt på gräsplätten utanför min lägenhet
- Spontana vänner o chokladmuffins
- God kycklingwok till min hungriga mage
- Stickat klart en vante (i solskenet...)
- Massa massa sooool på min bleka hud!!!


Testing testing 1 2 3...

Kategori: Fialottas



Det funkade!! Va kul! =)
By the way en väldigt rolig glad-låt tycker jag... Alphabeat med låten fascination!

Spänning och darriga ben på hisingen i Göteborg!

Kategori: Fialottas

Fredag: var vi några i klassen som åkte till Furusjö för att hålla i tonår där. Vi va väl inte superbra förberedda som vanligt men faktum är att det blev riktigt bra!! Jag tror kidsen hade kul med för dom hängde på bra! Flera av dom frågade om vi kommer tillbaka varje fredag... Sött! =) Vid 22-tiden åkte jag o Alexandra in mot stan igen o hamnade på Enter. Det var nog första gången jag har haft riktigt kul där! Anledningen? vi spelade yatzy hela kvällen!! =)

Lördag: 11.30 satt jag o Sara på en swebus och började våran tripp till Göteborg! Vi har snackat om den så länge o nu blev det av! 13.30 va vi framme. Sara hoppade på en buss ut till Sola på hisingen o ja åkte till Emmeli på guldheden. Sen vid 17 sammanstrålade jag o Sara på stan igen. Gick till "Fröken Ohlssons" o åt lite tidig kvällsmat. Sola, Frida, Sten o Erik hakade också på! Mycket trevligt. Efter några timmars fikande o pratande kom vi fram till att vi skulle åka hem till Sola och äta kvällsmat (igen) o kolla på film. Trökade in oss i bilen och åkte mot hisingen. När vi åker över vattnet ser vi massa svart bolmande rök. Om vi åkte dit? Självklart!! =) Vi letade oss fram o kom till ett industriområde som brann kraftigt. Dagen efter fick vi höra att dom hade stängt av älven runtomkring för båttrafik eftersom dom fortfarande försökte kyla ner gasbehållare som riskerade att explodera!
www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=1994380
Men spänningen slutar inte där! Nej nej nej! Vi stannade ju inte vid branden utan bara åkte förbi o sen mot ICA där vi skulle handla lite bröd o grejer till kvällen. När vi hade plockat åt oss det vi skulle ha började vi gå mot kassorna. Nästan framme vänder jag o går inåt mot godiset o då börjar nån härja vid kassorna. Jag tänkte inte så mycket på det men sen hörde man att dom bankade och skrek och krävde att få pengar! Det var alltså ett rån!!! Tre maskerade killar, en med pistol o dom andra med batonger tror jag. Jag greppade inte att det va på riktigt och började skratta, sjuk reaktion! Men chocken kom senare när vi hade dragit oss längre in i butiken... Fy, det var riktigt otäckt och sen när vi skulle gå till bilen var jag tacksam att få gå nära trygga Erik!! Tack! =)
http://www.gt.se/nyheter/1.1112151/vapnat-ran-mot-ica-butik-pa-hisingen
Kvällen blev flummig och lyckad sen. Det bakades scones (eftersom ICA var tvungen att stänga efter rånet) och sen Mac Gyver!! Hehe, vilken skön snubbe! Väl hemma hos Emmeli så damp jag ner i sängen hur trött som helst. Men hon va pratsugen! ;)

Söndag: Jag o Emmeli gick upp vid 8 o sen vid 9 for vi iväg mot Saronkyrkan. Hon skulle sjunga med sin kör där så dom skulle öva. Vi sa hejdå o jag letade mej fram till ett café på Linnégatan där Lotta hade sin frukostrast. Har inte träffat henne på jättelänge så det var riktigt kul, även om det blev lite kort... Sen promenerade jag utan att veta vägen tillbaka mot stan och hittade faktiskt rätt direkt! Tabernaklet var målet och jag var faktiskt där i tid! =) Efter en stund kom Johanna o sen även Sara. Efter mötet gick jag o Sara till Nordstan o mötte Frida. Det var en riktigt flummig stund... Jag har bildbevis!! =) Sen vid 15.30 fick vi även sällskap av en väldigt uppsnoffsad bilförsäljare... Ingen mindre än Erik! Vi avnjöt en smarrig måltid på Jensens Böfhus. Att han stog ut med oss fnitterlisor som va oerhört flummiga är ju lite av en gåta. Men kul hade vi!! =) 17.30 var det dags att åka med bussen hem till jönköping igen. supertrötta tjejer men mycket nöjda med en händelserik helg!

Tack för helgen underbara vänner!!

Till en alldeles alldeles underbar!

Kategori: Fialottas

Ibland skulle jag önska att du ville se mig i ögonen och förstå hur mycket jag älskar dig!
Förstå hur mycket jag önskar att jag kunde ta bort allt det som du måste bära på,
allt du grämer dej över, oroar dig för, har ont i magen för...
Jag skulle vilja ge dej känslan av frihet och lycka.
Jag skulle vilja ge dej en blå himmel och en ledig dag på en filt i solen,
åtminstonde EN dag utan att du behöver känna allt det som du känner.
Men du väljer att bära allt själv.
Du vill dela med dej men kan inte släppa taget.
Det gör så vansinnigt ont att se dig lida!
Jag tänker på dej varje dag. Jag ber för dej.
Jag gråter.
När jag och andra säger saker till dej, våga se oss i ögonen!
Då kommer du se att allt vi vill är att älska dig, hjälpa dig, stötta dig, finnas där för dig!
Jag älskar dej älskade du!
För alltid!


On the road again!

Kategori: Fialottas

Nu har vi fått några spikade datum för sommaren och fler blir det!! Nu måste vi bara komma på ett bra namn till våran duo... Förra sommaren var det bara "Jalle & Sofia" och det känns så tråkigt!

Har nån ett bra namnförslag?! Bandet är Jalle på gitarr och jag på sång. Väldigt soft och avskalat blir det ju i en sån sättning. En väldigt bred repertoar både "profant och kristet". Pop, jazz, country, singer/songwriter... Vi måste ha ett bra namn som känns naturligt och inte klyschigt... Var hittar man ett sånt!? =)

By The Way...

Kategori: Fialottas

... så lurade jag både mamma och pappa stenhårt på 1 april! Jag är sååå nöjd!! =D Hanna-Mia däremot genomskådade mej direkt... Men jag är ändå så nöjd! Och inte blev jag lurad själv heller, det brukar jag alltid bli! =)

I Love American People!

Kategori: Fialottas

At least some of them... =) This saturday I had some nice people here and we ate some tacos... Yummi! I´ve tried to make Mickie bring Tristan to Jönköping but it was tricky! But this saturday she did! Too bad Tristan and her family are moving to Memphis again in two weeks cause I really liked Tristan! Such a nice person, easy to talk to and just hang out with! And ofcourse I liked her little daughter Elly-Märta too! =) Here´s a few pictures from that nice day with me, Sara, Maria, Mickie, Tristan and Elly-Märta: