Fialottan

i äventyret livet!

Så kärleksfull...

Kategori: Fialottas

Fick ett mail av en vän här precis... Det var en länk till detta klippet. Ett klipp som visar på stark kärlek!



Jag blir rörd till tårar! Kanske speciellt eftersom jag jobbade med en kille som hade cp-skada förut. Jag vet vilken kamp föräldrarna har haft för att ge honom ett så "normalt" liv som möjligt och jag tycker att detta klipp verkligen visar på den kärleken som de har till sin son. Sån otrolig kämparglöd, de ger liksom inte upp fast alla säger att det är omöjligt!
"i CAN do all things, through Him who gives me strenght"

Bla bla blaaaaa!

Kategori: Fialottas

Nu skulle jag vilja ösa ur mig hur mycket som helst! So much on my mind!!! Men här tänker jag inte ösa... Det räcker med att jag tjatar öronen av mina tålmodiga vänner som orkar lyssna... Hihi.

Ikväll var min granne här på kvällsmat. Så fint att ha en sån go granne! En sån man bara knackar på hos närsomhelst liksom. En som man kan tjöta och tjöta och tjöta med =)

Denna dagen har vart en konstig dag. Upp och ner och helt mysko. Gå från glada tacksamhetskänslor till att bli helt totalt labil och gråtfärdig, djupt upprörd och ledsen. Sen en go stund med min saknade vän, flera timmars gött snack, glädje och middag. Sen tillbaka till frustration och ilska. Avslutningsvis denna underbara kväll med grannen. Upp och ner och hit och dit... Nu är jag helt slut... Bäst att jag lägger mig snart så jag orkar iväg på ungdomsledardagar imorn!!!

Retreat på Wettershus, hur gött låter inte det!? =)

Tacksam

Kategori: Fialottas

Klockan ringde och jag klev upp för att duscha. När jag är klar har Alexandra gjort mysig frukost med ägg o grejer! Nu är det hennes tur i duschen och jag passar på att skriva att jag är tacksam för mina vänner! Det är ju hos dem man samlar kraft och ork igen. Nu kan jag möta dagen på ett annat sätt. Mitt i tumultet...

Det är kul att va här!! =)

Kategori: Fialottas

Äntligen kanske jag ska lägga till! =) Handla, laga middag, ut o gå, prata prata prata, kvällsmat, melodifestival, pyamasparty me glass och tjejfilm!! Ni får tycka vad ni vill. Men vi såg A Walk To Remember. Den är så sjukt vacker den filmen! JAg håller med om att den är lite klyschig, men det är en otroligt fin story i den. Alex o jag började lipa ´på samma ställe i filmen, när Landon kommer till sin pappa och de försonas... =)

Jag säger det i förväg, men tack för en mysig dag min vän!
Tycker om dej Alexandra!

Kram

HaLLelujah moment!

Kategori: Fialottas

Äntligen har vi passat ihop våra späckade scheman, Växjö här kommer jag!! =)

Hungrig

Kategori: Fialottas

Hungrig kommer till Dig för jag vet Du mättar mig
Torr och törstig men Din kärleksström den sinar ej
Bruten skyndar till Dig för Du är en öppen famn
Mitt i oron rör Du mig som ingen annan kan

Så jag öppnar mig
väntar här på Dig

Jag faller ner på knä
Inför Dig som jag är
Jesus Du är mitt hjärtas leverbröd

Alldeles glad i hjärtat!

Kategori: Fialottas

Det har varit en bra dag!

Myslunch med S.

Skön träning på friskis

Fika med M.

Premiär på hemgruppen, mysigt gäng!

Trevligt telefonsamtal med A, och på söndag blir det middag!


Torsdagar. Mina lediga dagar. Mina oplanerade dagar. Min chans att vara spontan. Det blir oftast väldigt bra! Inte alltid blir det så välfyllt som idag. Men när det blir det är jag bara tacksam! Just idag tänker jag mycket på det jag har, det jag är glad för, det jag längtar efter, det jag vill och önskar, det jag brinner för, det jag kämpar för. Och jag är så tacksam! Så tacksam för att jag har så mycket! Jag har det jag behöver och jag har det bra. Ett jobb där jag får växa och se tonåringarna växa, helt fantastiskt! En församling som jag verkligen trivs i. Arbetskamrater som jag tycker om. En mysig lägenhet. Underbara vänner! Särskilt glad blev jag när jag hörde av vännen som jag lite tappade bort ett tag. Vännen som jag inser att jag har saknat. Mycket. Och på söndag blir det middag. Jag och vännen. Glädje!!


Nu så...

Kategori: Fialottas

Jag vet att jag periodvis är sjukt dålig på att blogga... Men jag måste skylla på att det faktiskt inte hinns med när man jobbar som ungdomsledare! =) När jag väl är hemma måste jag göra mer nyttiga saker som att diska, laga mat, städa och tvätta... Haha.

Men nu har jag lite blogginspiration så håll till godo Hanna-Mia! =)

Idag har jag haft några mini-scouter. Va med dom två gånger i höstas och tjena, dom är sjövilda. Men idag lyckades jag fånga dom så dom satt stilla nästan hela tiden!!! Först fick dom sitta två och två, fick en hög med ord-kort och en klump modell-lera. En i taget fick dra ett kort och sen bygga det som stog på kortet och så skulle den andra gissa. Detta sysselsatte småttingarna i en hel halvtimme! Sen körde vi en lek som heter flugsmällan så dom fick leka av sig lite och sen fick dom lösa ett schiffer som betydde "Allt vad ni vill att människorna ska göra för er, det ska ni också göra för dem". Jag har lärt mig av mina höstmissar! =) Nu vet jag lite mer vad som krävs för att fånga dom där småbusarna!

Tjena va allt rullar på nu.

Förra veckan var jag ju i Vemdalen på skidläger. Så sjukt nice var det!! =) Efter mååååånga timmar i buss kom vi fram till ett snöigt vemdalen och Sånfjällets värdshus. Efter utdelat boende var väl vissa mer nöjda än andra (vi hade fått lite fel info innan...) Men det glämdes nog av sen när vi kom till backarna! Första dan va gråmulen och det bara snöade hela tiden. I backarna var det så mycket lössnö att det var lite svårt att åka. Men det gjorde ju inte så mycket för det va mjukt att ramla i hehe! Efter den första dan i backen bad vi att det skulle sluta snöa, det var ju ändå mer än nog med snö, typ en meter i offpisterna! Sicket bönesvar vi fick sen då!!! Kolla på bilden så ser ni vilket väder vi hade resten av veckan!



Det har vart en grymt rolig vecka måste jag säga. Visst har det vart småsaker som inte är lika roliga men generallt så är jag oerhört tacksam för skidlägret! Jag själv vurpade tredje dagen, dunkade i svanskotan och huvudet och sträckte mig i halsen. Va lite luddig i huvet och stel i halsen dagen efter så då tog jag och Emmilie det väldigt lugnt. Satt o tjötade i värmestugan, gick på en lång promenad och sen satt vi ute i solen på varsin päls =) Sista dagen var det lite isigt i backarna så åkte jag väldigt försiktigt och inte så många åk. Det märktes att alla var trötta för det var många vurpor den dagen! Som tur var inget allvaligt, vi slapp åka hem med nån i gips! Jag lärde mig "smiska apan"! =) Ett roligt kortspel där man bygger skrothögar för att komma upp till samma nivå som en apa som är på rymmen. Det går ut på att man ska komma upp så högt så man kan smiska apan och då har man vunnit. Det är massa detaljer i det som ja inte orkar förklara men det var väldigt roligt!! Varje kväll hade vi bibelstudier, lovsång och bön. Riktigt härliga kvällar. Väldigt många blev berörda av Gud! Två av mina godingar berättade en kväll att den ena bett sin kompis hjälpa henne att be frälsningsbönen!!! Man blir så rörd och otroligt glad! En tonåring fick tungotal, flera fick nöd för sina okristna kompisar, många ville ha förbön och vi fick flera goa vittnesbörd. Det är ett coolt jobb jag har! Så priviligerat att få vara med och se när tonoringarna fattar viktiga beslut och får uppleva Gud! Lite nice också att vi hade med en busschaffis som inte är kristen =) Han halkade  ju med lite här och där... Han var lite svår att förstå sig på men när man väl lärde sig tolka honom så va han rätt skön! I början upplevdes han lite butter, men man förstog sen att han bara är sån. Inte alls sur men väldigt noga med regler i bussen och sånt. Efter ett par dar va han skämtsam och lite så där lurifax! =)


 

    
   
  
   

  
    
   
   
  
  
  


 

Thank You Guys! =)




 

Och så borde jag...

Kategori: Fialottas

... kanske berätta om vemdalenresan. Men nu är jag för trött så det får bli en annan dag! =)

Utmanad!

Kategori: Fialottas

Jag fick en utmaning av Eva!

Utmaningen är alltså följande:

Gå in i din bildmapp:

· Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.

· Visa bilden på bloggen och skriv något om den.

· Bjud in sex nya bloggpersoner att vara med på utmaningen.

· Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade.


Min bild är från september när älskade Hanna-Maria var här på besök.
Det var grymt roligt! Saknar dej mängder! =)


De som får känna sig utmanade är:
- Anna
- Emelie
- Emmeli
- Ida
- Elin

Tagga tagga tagga!

Kategori: Fialottas

Jag har fått en ny liten släkting! Lilla fröken Junaeus föddes igår runt 12-tiden. Så nu är lillebror stolt "morbror" eller vad det heter... Bebben är iallafall hans frus systerdotter... Hehe. Hon tog god tid på sig inne magen men nu är hon här!
Grattis till miraklet C & A!

Igårkväll var Gabbi och Malin här och pysslade! Så mysigt så!

  

Imorse tittade mamma och pappa förbi hemma hos mej!
Dom va på väg ner till farmor i skåne och stannade här i jönköping för att äta frukost. Mycket trevligt tycker jag! 
Och se så snygga dom är! =)

 

Imorn blire vemdalen och massa snowboardåkning!!!
Ska bli så sjukt kul alltså. Tänk vilket jobb jag har =)



Ikväll ska jag sy armbindlar till ledarna, packa det sista och försöka lägga mig tidigt... Försöka var ordet.

En av mina absoluta favoritfilmer!

Kategori: Fialottas

Jag var lite filmsugen så här på kvällskvisten. Faktum är att jag kollar väldigt lite på film nu om man jämför med till exempel ITM-tiden. Men ikväll kände jag att det var läge för en go film. Började kolla igenom filmhyllan och fastnade för en av mina gamla VHS-filmer... En VHS som är spelad sjukt många gånger men nu var det riktigt längesen!

"You´ve Got Mail" heter filmen och här är ett klipp från slutscenen. Har du inte sett filmen tycker jag absolut att du ska göra det! Den är så söt, "gammeldags" internet med modem o grejer! Mysig låt också... =)

och så åkte symaskinen fram!

Kategori: Fialottas

Jepp... Äntligen har jag dragit fram min "att fixa" hög och börjat beta mig igenom.
Lagade en kofta som har legat i en garderob i ett år!
Och just nu syr jag på ett par kuddfodral som jag köpte tyg till för två år sen! =)
Bättre sent än aldrig!

Sen lördagnatt (söndagmorgon...)

Kategori: Fialottas

Ikväll har jag hängt, flummat, druckit coca cola, spelat massa spel, käkat familjepizza,
skrattat och vimsat med tre goa tonåringar och en lillasyster
(inte min tyvärr... Saknar dej Hänsy-Pänsy!)
Först var det ett låååååååååångt årsmöte. Började 16 och slutade inte förns 20!! Galet, jag har aldrig vart på ett så långt årsmöte förut. Och det var en hel del formella termer som jag inte greppade men det gick bra ändå!
Efteråt åkte jag med Albin och Anton hem till Albin. Sen dök Martin upp också.
Så sköna grabbar alltså! Mer spelkväll och flum åt folket! Haha!
Jag har gått på nån slags överenergi och massa sprall nu både fredag o lördag.
Så härligt mitt i allt tumult!
Tänk så härligt att få tönta sig och vara barnslig fast man är vuxen! =)
Nu är jag i varjefall hemma i min lägenhet efter en springtur till en buss som inte alls gick när Albin sa att den skulle gå... Men alla tre pojkarna visade sin bästa gentlemannasida och väntade med mej på nästa buss.
Bådar gott för Allianskyrkans framtida styrelsemedlemmar ;-)
Sjukt dyrt att åka buss på natten bara! Dagtid åker jag för 12.50kr men nu kostade det 28.90kr!!!! Stört!

Naej, nu blir det mest svamligt babbel här så ja säger godnatt och bjussar på lite fina kort! =)

 
Lina pyntar en skeptisk men tålmodig Anton
 
Martin fick nyss en gummisnodd i ögat... Stackarn =)

Galenpannan Albin

Vårens nya look eller?

Chokladspår på tungan =)