Fialottan

i äventyret livet!

En underbar söndag!

Kategori: Fialottas

Inatt låg jag och funderade på våren och allt som är på gång... Det blev sent. Så imorse var jag väldigt trött när jag skulle ner på gudstjänsten. Men det var som bortblåst sen när jag väl kom ner. Det blev en riktigt go gudstjänst! Det började med tonåringarnas lovsångsteam. Dom bara växer hela tiden, det är väldigt roligt att följa! Sen var det många olika inslag. Bland annat så var det barnvälsignelse och bebisen som skulle välsignas hade med sig storasyster som sjöng. Tårarna var nära för det var så starkt, både att hon sjöng för sin lillebror och texten i sången! Sen körde mina tonåringar en dramadans. Jag har sett den fyra gånger när dom övat men den är lika stark varje gång! Även nu var tårarna nära, eller inte bara nära... Dom föll!! =)

  
  

Efter mötet sen så blev det indisk eftermiddag hos Ida & simon! Jag o Maggus fick äran att följa med hem till dom och de lagade riktigt indisk mat som vi åt med händerna! =) Jag minns inte vad det hette... Ida vad hette det?! Iallafall så var det kyckling, fyra rödlökar, fyra vitlöksklyftor, krossad ingefära och massa, massa kryddor. Säkert 10-15 olika kryddor och mycket av allt så riktigt mycket smak. Sjukt gott var det iallafall! =) Nice att äta med händerna också. Till maten såg vi på en film som utspelar sig i indien. "Slumdog millionaire" hette den.
Den kommer på bio här i sverige i mars och jag kan helt klart rekommendera den filmen!

  
  
  

Sen så kan jag med glädje berätta att jag har tränat ikväll! Oj vad det var efterlängtat!!
Har ju varit sjuk från och till i två månader och knappt inte ens klarat av promenader. Men nuhar jag gått flera långa promenixer denna veckan och det har gått bra så ikväll fick jag äntligen ett skönt träningspass på friskis igen! Jag har saknat det oerhört, och ikväll var det ledaren som lärde upp mig till att bli värd där.
Hon har grymt roliga och inspirerande pass!

Efter träning, dusch och mat så har jag pratat lääänge i telefon med en saknad vän.
Många djupa funderingar och frågor har bearbetats ikväll.
Det är skönt med såna människor som man kan prata djupt med!
Att gå under ytan ibland och inte alltid bara tjoa och tjimma!

Så... Det har varit en underbar sönda helt enkelt! =)

Tänk att även jag kunde...

Kategori: Fialottas

... börja sova länge på morgnarna! Jag blir lika förvånad varje gång jag vaknar och klockan visar senare än 8... Idag sov jag till11.20!!!!!!!!!! Jag har inte sovit längre än till 8 på morgnarna i tre-fyra år liksom. Helt galet. Men nu så... Beror väl på att jag jobbar en del sena kvällar och är mer aktiv från eftermiddan och framåt. Men ändå! Tänk om jag fortfarande vaknade så tidigt efter tonår på fredagarna. Jag skulle va helt död! Haha.

Igår var det tonår. Kära nån! Där fick jag vara med om något stort. För mig var det stort iallafall. Jag kände att jag hade något att säga på samlingen, och jag fick fram det som jag ville! Inga svarta hål i min hjärna som blockerade. Visserligen var det verkligen nåt som ligger nära mitt hjärta nu, men ändå.
Jag tycker inte om att stå och prata inför folk, inte alls. Inte när det gäller seriösa saker iallafall. Spexa och flumma har jag inget problem med, hehe. Vi körde lite spontanteater sen efter fikat. Vi delade in oss i lag oc varje lag fick 15 repliker som man skulle ha med i dramat. Jag spelade den jobbiga tanten i trappuppgången. Skällde på folk o slog ner dom, haha! Sen slutade vårat drama med att jag fick en hjärtattack och sa "jag borde ha sökt till idol 2008" innan jag dog! =)

Idag åt jag frukost och satt i min mysiga fåtölj och läste en riktigt bra bok. Satt läääänge i min nya röda morgonrock. Har velat ha en morgonrock länge men inte köpt nån för det kändes så onödigt att lägga flera hundra på det. Men Nu var det rea på rean så den kostade mej 90kr så jag slog till! =) Den är fantastiskt skön!
Sen åkte jag och en av mina goa tonåringar till A6 och gick på IKEA, tog en fika och strosade lite. Nu ska jag sätta ihop ett vitrinskåp som jag har köpt!

Jag kände att ja måste lägga upp en bild där man ser mitt permanentade hår!
Så jag kan gå tillbaka och se hur jag såg ut i mina lockar helt enkelt! =)

On my way to a weekend i Uppsala!

Kategori: Fialottas

Jao, nu sitter jag alltså på en buss som tar mej till stockholm och där hoppas jag på ett tåg till uppsala. Ska hälsa på min kära Eva! Vi har ju inte umgåtts på evigheter men har ändå hållt igång vår lilla tradition att ses en kortis i örebro (bådas familjer bor där) på julafton och byta julklappar. Ska iallafall bli väldigt mysigt att hälsa på henne! Sen imorn drar vi till stockholm och en liten reunion för tjejgänget som hängde ihop på örebrotiden... Så roligt initiativ!

Igår när jag var på kontoret och jobbade kom en kollega in och pratade. Det ena fönstret på kontoret vetter ut mot innergården och entrén till kyrkan. Där på en av väggarna hänger ett stort träkors. När jag och kollegan hade pratat en stund pekade hon ut genom det fönstret och jag tittade. Där stog en äldre man och tittade länge på korset innan han böjde sitt huvud och gjorde korstecken innan han gick vidare. Den mannen kommer in och tittar på korset och böjer huvudet i vördnad VARJE gång han går förbi kyrkan! Så fint!

Haha, kollade igenom lite bilder på datorn här och hittade denna. Tänk va barnsligt roligt man kan ha fast man är vuxen och ansvarsfull *host och harkel*... Kolla in beundran hos tjejerna som kollar in sin ungdomsledare när hon ballar ur på studsmattan! =)

Skön låt!!

Kategori: Fialottas

Denna mannen! Oj oj vilken röst. Och sån glimt i ögat i sången liksom. Helt enkelt en grym man med en grym röst i en grymt skön sång! =) Guy Sebastian med låten I´d Like To Get To Know You

Men åååh!

Kategori: Fialottas

Jag vill inte va hemma idag!!! Positivt att jag är piggare absolut. Men jag vill ju va helt pigg, helt frisk, så jag kan va nere på mötena! Men Frizze fixar inspelningar till mej så ja får höra allt gött ändå! Nu ska jag äta min kycklingpaj som jag har gjort i ett piggelinanfall... =) Funderar på att sätta igång en film också. För även om jag är piggare idag än tidigare dagar så känner jag ändå att orken inte räcker hur långt som helst. Man kanske ska ta Mamma Mia!? Bara för o bli lite pepp o glad av musiken! =)

Influensainspiration?

Kategori: Fialottas

Galet.... Första dagen man är feberfi och klarar att sitta upp lite längre stunder vad görman då?! Jo man får för sig att man har lust att tvätta, rensa och städa!!! Hahahaha, så blir det när man inte är van att ligga o lata sig hela dagarna... =)
Men jag behöver nog ta det lugnt om jag ska ha en chans att bli helt frisk o inte ta ut mig igen! S det blir till att stanna hemma idag också... Fast jag helst av allt skulle vilja gå ner till kyrkan och vara med på trettondagskonferensen med massa bra möten! Hoppas verkligen jag kan gå ner imorn iallafall. Nu ska jag försöka fixa lite lunch.

I miss those days...

Kategori: Fialottas

Du vet när man var liten och var hemma från skolan för man var sjuk. Mamma som kom med varm saft eller honungsvatten... Eller pappa som kom hem med Vicks halstabletter (citronsmak som va favoriten) och en serietidning... Helst med hästar typ Penny eller Wendy... Att bara få bli ompysslad när man själv inte har nån ork! Nu är det ju bara att bita ihop när man är vuxen och har bott hemifrån i sex år! Ingen ork, so what det är bara att ta sig upp och fixa lite mat. Idag fick jag dock lite moderlig ompyssling. Jag skickade ett sms till pastorn och sa att jag inte skulle jobba idag eftersom jag legat hemma ett par dar och fortfarande inte är bättre. Hans fru ringde upp och frågade om hon skulle handla åt mig! Jag blev rörd (kan ju bero på att jag är otroligt trött men ändå)! Ja sa några basgrejer som jag behövde och hon åkte till MAXI. Hon kom hem med en kasse full av mat. Inte bara det jag bett om utan e massa andra saker som jag inte tänkt på! Så gulligt!

Jaja... Så här kan det gå när man varit på läger och nästan kollapsat där men bitit ihop för det finns andra som mår sämre... Då får man ta det när man kommer hem!
Men det har varit ett gött gött gött läger! Så glad att jag fick med mej några tonåringar tillslut! =) Fick ett väldigt uppmuntrande sms av en mamma häromdagen. Att jag gör ett bra jobb. Jag trivs så bra med mitt jobb! Det är jättetufft ibland och visst kan kraften och orken ta slut. Men sen träffar man dom goa tonåringarna och så orkar man lite till!

Well.. That´s all for now folks. Nu måste ja tillbaka till min soffa o krypa under täcket igen. Min ihopsamlade ork tog just slut o jag måste samla lite ny...