Fialottan

i äventyret livet!

Missing pieces?

Kategori: Fialottas

Oj oj oj va effektiv jag har varit idag!!! Har tvättat tre maskiner tvätt, storstädat, lagat mat, planerat med Kajsa, gjort en affisch till Valborg... Och klockan är bara tre!!! =)

Alltså... Just nu är jag inne i en period där jag saknar...

Saknar min familj! Lillebror ringde och tjötade en stund på förmiddagen. Vi pratar alldeles för sällan! Mammsen o pappsen långt bort i Hovsta. Tokabstinens efter Hanna-Mia!!

VARFÖR ENVISAS NI MED ATT BO I ÖREBRO?! Jönköping är platsen liksom! =)

Sen saknar jag energin att höra av mig till mina vänner. Mina underbara vänner! Klart jag träffar dem ibland. Men de dagar när jag är jobbledig orkar jag oftast inte boka in nåt. Då blir det bara spontanringa o försöka hitta på nåt... Det funkar ju oftast inte... 

Saknar förmågan att planera upp min dag... Har så många projekt jag skulle vilja påbörja men "hinner" aldrig. Klart att det finns tid! Men det är oftast svårt att slutföra projekt och då blir det inte att jag börjar alls... Dumt!

Saknar även mannen just nu. Galet mycket emellanåt. Men inte ett skrutt kan jag göra åt saken.
 
 
You are one of my missing pieces today!

Dreamtheater

Kategori: Fialottas

är grymt skönt att städa till!

Hur himla glad blir man inte!? =)

Kategori: Fialottas

Bio mitt på blanka eftermiddan...

Kategori: Fialottas



Då blir det denna filmen... Hihi

och förresten...

Kategori: Fialottas

Salem al Fakir har en ny skiva...
Bra bra bra...
Jag säger det funkar! =)

Yeah!

Kategori: Fialottas

Det är så himla kul att ha Photoshop! Synd bara att man inte hinner sitta så mycket med det... Men nu har jag ett uppdrag att göra en affisch till en tjejfrukost... Så roligt!!! =) Sen gör det ju saken helt klart lättare när jag har syrrans sjukt snygga kort att utgåifrån!

Whooopsie!

Kategori: Fialottas

Nu är klockan snart 11 och jag har inte ens hoppat in i duschen! Jag som hade tänkt jobba effektivt nu på förmiddagen så jag får eftermiddagen ledig innan tonår... Det blir inte alltid som man tänkt sig. Särskilt inte när man har ett pussel framme! =)

  

My Friend My Friend My Friend My Friend

Kategori: Fialottas



Snaaart kommer du hem och då ska vi ut o gå och prata och umgås och prata och äta indiskt och prata...
Du o jag, jag o du. Tycker om dig vännen!

Tuggummileverans =)

Kategori: Fialottas



Leverantören heter pappa och det kostar gratis! =)

Pappa, det är alltid lika roligt när du ringer och säger att du ska passera Jönköping och frågar om du får stanna till hos mej. Det får du alltid!! =)

Och mamma, jag tycker nog att du behöver kolla över Lindex och H&M här så allt är som det ska... =)

Nu ska jag promenera till IKEA och köpa en rullgardin så jag får sova på mornarna nu när det är så ljust!

Vad säger man...?

Kategori: Fialottas

Du o jag bejbi! =)

Kategori: Fialottas



Här är hon min älskade syster!!! Jag får ha henne hos mig i en vecka och jag är lycklig! Hon sover på en madrass i mitt sovrum... Prata prata! Myyyyys! Nu ska jag njuta ännu mer av hennes sällskap och äta kvällis.

Nagra bilder...

Kategori: Fialottas

Jao, min ka,mera har ju gatt sonder... Jag fotar massa med min mobilkamera men har inte sladden med mej... Sa dessa bilderna har ja snott av Sara. Fler kommer nar jag ar tillbaka i Svearike =)


Vi har nara till havet! Inte mycket strand eftersom det ar mycket byggt hela vagen ner. Men en o annan snutt som denna finns det ju o dar kan man sitta o njuta av att hora vagorna klucka! =)


Det finns trad med mogna apelsiner och citroner overallt! =)


Vi at det typiskt spanska "tapas" i tisdags... Gott!


En stooor katedral mitt emellan centrum och gamla stan. Valdigt vacker o pampig och stor!


Som sagt!


Manga mysiga grander och gator i gamla stan i centrala Palma


Ett ode hus mitt emot hotellet vi bor pa... Ratt olika standard fran hus till hus! =)


Kvallsunderhallningen: spela GO! Varje kvall, annars kan vi inte sova =)


Skolan dar tjejerna har praktik. Jag ar fascinerad over alla roliga byggnader har nere. Stor skillnad mot alla trakiga hus i sverige! Har ar det byggt med konstiga vinklar och detaljer sa man kan kola hur mycket som helst!


En del av skolgarden


Och den harliga terassen med SOL fram till 13 pa dagarna...


Har planeras det...


och lapas soooool! =)


Det blev varmt dar pa terassen =)


Varmt var ordet =)

Un día en la escuela sueca en Mallorca!

Kategori: Fialottas

(rubriken: En dag i svenska skolan pa Mallorca)

Gardagen blev nice alltsa! Sa gott att bara ta dagen som den kommer! Jag har liksom inga masten eller nat. Bara gor det som faller mig in! =) Efter att ha strosat en stund i otroligt mysiga gamla stan sa akte ja tillbaka till hotellet och lagade pastasallad som jag sen at ute pa balkongen i soooolen! Plojde en del av boken ocksa, hehe. Sen begav jag mig ut pa upptacksfard igen. Ville forsoka ta mig uppat sa ja skulle se lite mer av utsikten. Men det ar sanna kringelikrokvagar overallt sa det var ingen enkel uppgift! Jag kom inte sa langt upp for ja hamnade vid ett jattestort inhagnat hotell. Sa jag drog mig nerat o bortat fran dar vi bor... Inte heller latt att ta sig nerat for det fanns inga trotoarer! Och vagarna ar sa sjukt smala! Knappt att tva bilar kan motas mitt bland alla hus ens. O dar gick jag! Haha. Sen hittade jag en laaaaang trappa nerat och mottes av massa barn i skoluniform pa vag hem fran skolan. Det kom tva tjejer han i hand, den ena kanske atta och den andra fyra... Den lilla kampade garnet uppfor denna langa trappa medans den aldre peppade och hjalpte henne. Sa sott! Iallafall sa blev det en lang promenad och tillslut motte ja Sara o tjejerna pa vag hem fran skolan!

Idag hangde jag med Sara och tjejerna till skolan dar dom har praktik. Kul att se vad de gor pa sin praktik! Nu pa formiddan sa har Sara haft planeringstid sa vi har suttit o stekt pa en terass som finns pa skolan! Hur nice som helst nar man sitter i la, annars ar det ratt sa kalla vindar. Jag har last 3/4 av boken nu... Det narmar sig en upplosning =) Nu doftar det ljuvligt gott i hela skolan har, det vankas flygande jacob till lunch! Mumma!

Adiós amigos!

Hihi, jag ar pa semester! =)

Kategori: Fialottas

Galet vad det kanns overkligt. Men gott ar det! (hade svenska alfabetet pa detta tangentbord igar men ja vet inte hur man andrar det sa nu far det bli sa har...) Idag efter att tjejerna gatt till jobbet lag ja kvar i sangen och laste i boken "livstid" av Liza Marklund. Den fangar mig direkt precis som de andra bockerna so mhon skrivit... Nu ar ja ju inne i storyn ioforsig eftersom ja last hennes tidigare bocker. Iallafall.. Efter en timme tankte jag att nu far ja ta tag i denna dagen. Sagt o gjort sa gjorde ja mej iordning och nu pa vagen till bussen stannar jag till vid hotellets dator. Jag ska ner o strosa pa stan innan det stanger for siesta. Da ska ja ta mig hit o gora en pastasallad o sen bege mig till nan strandsnutt o lapa sol. Kanske inte direkt sa man kan ligga o sola i bikini men man kan sitta dar o lasa o njuta! =)

Adios amigos! =)

På Mallorca!

Kategori: Fialottas

Alltså, det var inte meningen att det skulle va sommarvarmt och strålande sol här... Men i solen känns det verkligen så! =) Det är ju kallt i skuggan så man måste ha tröja med sig men ändå!

Så här första dagen kan jag helt klart säga att jag har varvat ner. Sov så tungt inatt så huvudet var en riktigt tjock dimma ett bra tag efter att jag vaknade imorse! =) Sara och dom andra tjejerna gick upp runt 7.30 och då åt i frukost tillsammans. När dom sen gick till en ny dag i skolan så tog jag en promenad. Jag vågade inte avvika för långt från den gatan som vi bor på, men jag hittade en liten väg ner till havet! Ja dom bor riktigt nära havet även om det är mycket byggt hela vägen ner i detta området. Men jag hittade en liten strandsnutt mellan alla höga hus. Lovely! Sitter man i lä så värmer solen bra redan vid 9 på morgonen. =) Jag har visst kommit rätt vecka för det är så fint väder! Hoppas det håller i sig!

Vid 13 idag ska jag träffa Sara som fått halva dagen ledigt. Då ska vi ner och strosa i centrala Palma, kika på gamla stan och prata prata prata och fika och mysa!

Känns så overkligt att jag är här! Men ljuvligt. Och just nu passar det så bra med en lugn vecka i spanien. På dagarna när tjejerna jobbar är jag ju själv och det behöver jag. Strosa omkring och titta på allt, sitta nere vid havet och skriva och lyssna på vågorna, få lite färg på kinderna. Jag njuter helt och hållet! =)

En liten tråkdetalj är att min kamera har gått sönder så nu fotar jag med min mobil vilket inte blir så nice kvalle... Men jag har iallafall nåt att titta på och minnas när jag kommer hem! Sen får jag nog lite kort av Sara också.

Gud är så fantstisk! Jag tror han hade ett finger med i spelet när jag spontanbokade mina flygbiljetter efter att ha snackat med Sara i januari. Han visste att det här skulle jag behöva. Ungdomshelgen plus detta. Nu har jag laddat för resten av terminen tror jag! =)

Nu ska jag upp på rummet/lägenheten vi bor i och äta apelsin i solen på balkongen!

So long!

Pa vag till Mallis! =)

Kategori: Fialottas

Sitter nu vid en betaldator pa superstora flygplatsen i Zürich... Sjukt dyrt med euro har. At just pa burger king, en vanlig meny blev 100svenska kronor! Sjukt! Men nu ar jag iallafall pa vag ner mot Palma de mallorca =) Snart far ja traffa sara!

Gud är coolast! Nu drar jag till Spanien!

Kategori: Fialottas

Denna helgen kommer jag ha med mej för resten av mitt liv tror jag! Tjena vad Gud är cool! Och tänk att lilla jag får blir använd av en Gud som är så mäktig! Helgen har sprängt alla mina förväntningar och bara öppnat nya kanaler. Det är så enormt allting. Jag har jobbat med denna helgen rätt mycket nu efter jul och senaste veckan har förståss varit lite extra mycket att göra =) Jag tror jag har snittat på 4-6 timmar per natt... Samtidigt som jag är galet trött i huvudet och kroppen så är det så värt alltihop!

Igår på kvällsmötet... Ja jag vet knappt vad jag ska säga... Jag är helt hög på denna helg om man kan säga så! =) Klockren predikan som landade i vilket rike vill du bygga, ditt eller Guds?! När vi frog igång första lovsången efter predikan var jag väldigt berörd och sjöng med slutna ögon. När jag tittar upp ser jag ett hav av tonåringar som böjer knä framför scenen, som ett svar på en inbjudan! Mäktigt!!! Jag känner så mycket nu i efterhand så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Jag har fått ett STORT bönesvar denna helgen. Men det stannar mellan mej och Gud.

Gud är nåd!

Ikväll far jag till stockholm, imorn hoppar jag på planet till Palma de mallorca! =)

Otroligt!!

Kategori: Fialottas

Jag är helt överväldigad! Allt jag har jobbat för nu senaste månaden har varit våran ungdomshelg som startade igår. Jag är så otroligt tacksam! Trodde nog aldrig att det skulle kunna bli så här bra! =) Gud är så sjukt cool! Det var en fullsatt kyrksal till första ungdomsmötet, klockren predikan av Emmilie, bra gensvar på böneplatsen och sen en asgrym konsert med Christoffer Hiding! Jag trodde nog att det skulle bli bra, men så här bra!? Tjena! =) Mitt lovsångsteam är här och det känns så gott, så tryggt. Vi känner varann så väl och har spelat så mycket ihop så man vet att det funkar! Jag får försöka få in lite bilder så småningom =)

Snart dags att gå ner och förbereda för dagens aktiviteter!

Jag vill blogga!

Kategori: Fialottas

Men jag hinner verkligen inte!

Nu rullar det på i 190 här inför ungdomshelgen vi ska ha denna helg...

Tur man tycker det är roligt! =)

Underbara musikvideor! =P

Kategori: Fialottas

NU är det alldeles bort i tok för sent... Men uj uj uj så trevligt man kan ha! =) Denna söndagen avslutade jag med ett träningspass på Friskis och sen Beck + kvällsmat med Maggus och M-L.   M-L var ju duktig och gick och la sig... Maggus och jag var inte lika duktiga. Vi har nu i två-tre timmar suttit och kollat massa roliga musikvideor på youtube! Haha. Här är några av godingarna!