Fialottan

i äventyret livet!

En välsignad jul

Kategori: Fialottas



Ikväll var jag på konserten en välsignad jul.

Sagolikt bra!
Inte bara för att det var grymma musiker och en bra show.
Sagolikt bra!
För att Jesus fick vara i centrum!
På ett avslappnat och spontant sett gjorde artisterna detta till en fantastisk kväll.
Igen.
Dom är ruggigt begåvade allihopa.
Men gör det hela med en stor ödmjukhet.
Inför Kungars Kung och Herrars Herre!

Sånt berör mig! När människorna gör sig små så Jesus får bli stor.
Då sväller mitt hjärta och jag vill bara sjunga!

Tankarna väcks en sån här kväll.
När man från scenen pratar om rebellen Jesus.
Rebellen som rev alla borden i saluhallen och kallade människor för hycklare.
Är jag en hycklare?
Jag vill verkligen inte vara en hycklare.
Men jag vet att jag många gånger har ett aldeles för stort ego.
Hur ofta skulle jag inte kunna göra något,
om än litet,
för nån annan?
Hur ofta låter jag bli?

Ikväll blir det min bön.

Jesus jag vill vara rakt igenom ärlig i mitt liv.
Ärlig mot Dig.
Ärlig mot mig själv.
Ärlig mot mina medmänniskor.
Jesus hjälp mig att se människor med dina ögon.
Hjälp mig att förstå hur mycket dom behöver Dig.
Hjälp mig vara ett ljus i någons mörka vardag.
Hjälp mig att se möjligheterna,
mitt i svårigheterna.

En av sångerna som Jonas Sandwall har skrivit sammanfattar allt på något sätt tycker jag.

Jag såg ditt ansikte
under gatulyktans sken
sent igår kväll.
Jag såg din tomma blick
ditt brustna hjärta
en själ som börjat blöda igen
Men mitt barn, jag är här för dig
Krönt med törne så att du får bo hos mig
En gång för alla
döden jag mätte ut ett slut
så du får sjunga ut
Gloria
Gloria
Hosianna
In exelsis Deo
Sjung ut Gloria

Din värld spricker
och du hittar inte ut
och syret ditt tar slut
Och du undrar, kan nåt gott existera
när allting är så svart
Å finns det dag i denna natt
Men mitt barn, jag är ljuset för dig
Spikad uppå ett kors
så du får dagen genom mig
En gång för alla
döden jag mätte ut ett slut
så du får sjunga ut
Gloria
Gloria
Hosianna
In Exelsis Deo

Pysselnoja!

Kategori: Fialottas

Jag kan inte annat

Kategori: Fialottas

än att älska ICAs reklamfilmer!! Dom har verkligen lyckats ännu en gång!

Måste bara tipsa!

Kategori: Fialottas

Om du vill veta vad vi pysslar med på tonår så gå in på www.fredaa.wordpress.com! Ida som grejar med bloggen är skitduktig! =)

Igår pysslades det lite julkort.. Blev fyra stycken, men bara tre som jag kan skicka! Maggus som var här och sällskapade vid pysselbordet gjorde ett lite mer alternativt kort... Om jag säger att det stog "have a killer christmas" så kanske man kan ana vad för typ av kort det var! =) Jag har haft sån sjuk ofeeling för jul ända fram till nu. Jag hade inte ens tänkt att plocka fram julsakerna här hemma. Men nu är jag taggad! Vill julpynta, baka julgodis, ha glöggmys och alt annat som hör till!

If...

Kategori: Fialottas

If you never try you´ll never know!

Hej och hoppsan så blev det lugg!

Kategori: Fialottas

 
 

Vet inte om jag vågar!

Kategori: Fialottas

Ja... Det är väl mycket man inte vågar, men en del måste man göra ändå! Vågar man inget så vinner man inget! =) Just nu idag menar jag den omtalade sprutan. Hade verkligen inte tänkt ta den, men nu när det är gratis så är det väl lika bra. Min fundering nu är ju bara hur det ska gå! För man läser och hör om att det ska va så sjukt effektivt på rullande band... Hur går det då för lilla mig som har blivit en sån nål-mes? Jag behöver nån som pratar lite bebisspråk med mig och får mig att tänka på annat och så behöver jag få ligga ner i en kvart eller tjugo minuter efter sticket för jag blir så yr och illamående... Finns det ett sånt utrymme för mig eller får jag sitta ute på gatan tills det går över? =) Well well, det är väl bara att bita ihop och göra det!

There´s a lot of things you don´t dare, but you have to do it anyway! If you never dare to do things you can never win... Right now I´m talking about the famous swine flu injection. At first I wasn´t gonna take it, but now we can do it for free so why not!? I just wonder if I can make it. I have become such a wimp when it comes to needles. I´ve heard that they are wery effective at the health centers and everything is done with a lot of speed. I hope they can slow down and talk to me with a sweet baby voice and then let me lay down to rest for twenty minutes after the injection ´cause I get so dizzy and naouseous... Is there room for me or will I have to rest outside on the street ´til I´m fit for fight again? =) Well, I just have to do it!

For my friends in Memphis

Kategori: Fialottas

I don´t know if you´ll read this, but I want you all to know that I do miss you! I had a great time in Memphis. I thought that two weeks would be a nice vacation. One week feels to short. But now I know that two weeks with all the great people I met in Memphis is not enough! Thank you for letting me be a part of your life and your town, and thank you for giving me a piece of yourselves and your time! I will be back, I just don´t know when! =)

Nashville!

Kategori: Fialottas

    
   
    
       
     
     
   
  
   

The Sun Studio

Kategori: Fialottas

   
    
   
 

Studion där Elvis och många andra spelat in. Strudion används idag också, bland annat av U2! Det är deras trummor på en av bilderna. Micken i rummet är Elvis mick =)

I'll be back some day!

Kategori: Fialottas

Oh my! Igarkvall var vi pa ett musikstalle som heter Hi Tone och lyssnade pa en kille som heter Joshua James. Jag vet att det blir manga sanna ord nu men, WOW! He was awesome! Att lyssna pa myspace eller skiva gar inte ens att jamfora liveupplevelsen! Helt otroligt vilken energ han hade. Alla latar hade valdigt stor bredd och dynamik och bandet lyckades verkligen bygga upp och se till att latarna inte blev sega fast det var ratt soft musik. It was amazing! =)

Idag ar min sista dag har... Vaskan ar packad, nagra sista arenden ska utforas, en sista lunch med Tristan och barnen... Detta ar inte roligt alls. Jag kommer grata ihjal mig nar dom vinkar av mej vid flyget. Har ju hunnit traffa och lara kanna folk har och nu maste jag lamna och vet inte om jag kommer traffa dom igen! Den kanslan suger...
Alltsa, jag alskar mitt jobb hemma, saknar Sverige, mina vanner min familj, svensk mat och svensk natur... Men jag har haft tva riktigt fina veckor och skulle vilja ha med mig allt hem! Well well.. om ett dygn ar jag hemma igen och snart atergar allt till min vanliga vardag.
Bye bye Memphis, I hope I'll be back some day!

Happy to know you

Kategori: Fialottas

Just nu ar jag sa fruktansvart arg pa Nordeabanken!!! Idag sparrar dom min pinkod for andra gangen! Forsta gangen skrev jag in fel kod det vet jag. Men denna gang skrev jag ratt kod det ar jag helt 100 saker pa for jag skrev ner den och hade den framfor mig, och jag har anvant den 10 ganger innan!!! I am so pissed!!! Och bankomaterna har vill inte ge mig pengar av nan anledning... Arggh!

I ovrigt har vi haft en kalasbra dag! Jag fick aran att sjunga med Mickie i en stor kyrka som heter Hope. 7-10 000 medlemmar, helt galet! Men ikvall var det kanske 2-300 pers pa plats. Sa fantastiskt roligt! Vi kom dit och lovsangsbandet fragade om Mickie vill ha helkomp och sa bara jammade vi ihop oss och dom var hur bra som helst! Helt fantastiskt. Jag tror att jag kommer grata imorn nar jag ska aka hem... Jag vill verkligen inte aka harifran! Om jag kunde skulle jag stanna har lite langre! Hemma sags det vara sno... Har ar det sooool hela dagarna! Solen och alla goa manniskor, helt klar pa plussidan for memphis =)

Thank You Dave!

Kategori: Fialottas

Yea, igar gjorde vi det! Jag ock Mickie bestamde oss nar hon halsade pa mig i Jonkoping for nagra manader sen. Och igar genomforde vi det. Vi gick in till Dave som ager en tattoo och piercing studio. Sa nu har vi varsit hal i nasan! =) Mickies blodde hur mycket som helst men inte mitt. Men jag blev som vanligt helt gron i ansiktet och madde illa och var yr. Sa Dave blev ratt nervos och gav mej godis, baddade min panna med kallt vatten och alcogel. Jag fattar inte varfor jag har blivit sa kanslig! Pa vardcentralen far skoterskorna prata med mig som ett barn for att fa mig att slappna av, och nar de har tagit blodprover sa far jag ligga kvar i stolen i 20-30 minuter innan jag klarar att ga darifran! =) Mesigt varre! Nu ar det gjort iallafall och jag trivs hur bra som helst med min nya piercing!



 

Restaurant Petra och Cafe Otherlands

Kategori: Fialottas

Insag just idag att min resa gar mot sitt slut. So sad! Jag langtar konstigt nog inte hem alls. Har haft det sa bra har. Gillar detta relaxed life. Gillar attityden som manniskorna har. Everywhere we go people are friendly and welcoming. Sorry, har lite svart att tanka pa svenska just nu... Men manniskorna har ar sa trevliga och oppna. Det ar latt att bara borja snacka med folk vart som helst typ. =) I affaren, pa restaurangen, pa en spelning... Overallt! I sverige ar alla sa upptagna med sitt eget. Pa stan stirrar man rakt framfor sig och undviker in i det langsta att fa ogonkontakt med manniskorna man moter. Har moter man folk med ett leende och fragar How are you today? Och gosungarna Elly-Marta och Ruthie kommer jag definitivt sakna. Well well thats life. I guess I'll just have to come back here someday! =) I eftermiddags nar Mickie och jag var ute o akte sa ringde hennes kompis Josh och fragade om hon ville spela pa en restaurant dar han jobbar, och hon tackade ja! So nice att hora henne sjunga. Trakigt nog var det inte sa manga gaster dar ikvall men agaren var eld och lagor! =) Efter det gick vi till Cafe otherlands och lyssnade pa go musik av Deering & Down. Absolut vart att lyssna pa, tjejens rost ar fantastisk! Vi traffade pa John och nagra till dar och pa vag ut fick vi en privat mini-konsert av en Pete. Vi sag honom tidigare inne pa cafeet men missade precis hans spelning nar vi kom och Mickie va sa nyfiken pa hans musik sa hon tjatade pa honom hela kvallen tills han gick med pa att spela for oss pa parkeringen, sa tillslut gjorde han det. Han satt i sin mini-van pa parkeringen och spelade tva av sina sanger. Som sagt, oppna och spontana manniskor!

 

Cancelled work and hello Nashville!

Kategori: Fialottas

Yes, igar blev bada Mickies jobb installda sa vi tog en spontan tripp till Nashville! Det ar ca 3.5 timmes korning och val i Nasville ar det en stooooooor stad att hitta i! Vi hamnade mitt i smeten downtown pa grund av en felkorning, men det var ju helt perfekt att hamna dar! =) Strosade omkring och bara myste. Hela Brodway som ar huvudgatan i centrum ar fullt av cafeer och barer och nastan alla har livemusik. Sa det vara bara att strosa langs gatan och stanna till lite i dorroppningen nar man horde nat bra =) Vi hittade ett mysigt glasscafe och at vaniljglass med hot fudge, sjukt gott! Hot fudge ar chokladsas som ar seg utan att bli hard... Fantastiskt gott! I varje gathorn star gatumusikanter och alla ar pratglada och vanliga. Vi stog och velade vilket hall vi skulle ga at i en korsning och da kom en gatumusikant fram till oss och fragade vad vi letade efter. Vi stog och pratade med honom ratt lange ooch han berattade om olika sevarda saker och lite kuriosa om vilka kandisar som brukar halla till pa olika barer o cafeer. Hur ofta hander det i sverige? I sverige ar det mer "mind your own buisness". Senare pa kvallen nar vi hade atit middag och skulle betala sa blev vi staende och pratade med kassoren och servitoren i typ tio minuter och det var hur nice som helst! Visst kan man motas av pratvanliga personer i Sverige ocksa men det ar liksom aldrig pa samma satt. Man fragar bara ytliga saker. Har ar folk mer intresserade pa riktigt! Det ar soft! Nu kom Mickie hem pa lunchbreak sa nu ska vi ata mat!

Hey, I want my monkey backpack!

Kategori: Fialottas

Igar traffade jag och Mickie pa hennes kompis Geoff och han tog med oss till The Sun Studio! Det ar den studion dar Elvis har spelat in! Massa tavlor med bilder pa honom nar han ar i studion. Mikrofonen han sjong i, inspelningsutrustningen fran den tiden... Det var haftigt! I ena hornet stog ett trumset som en studiokille berattade att det var U2:s trumset! Massa nice kuriosa darinne och vi kunde slinka in dar och ga omkring sjalva bara for att Geoff kanner ett par som jobbar dar. Hur sweet ar inte det! =) Sen strosade vi runt hela downtown och avslutade med att sitta i solen vid floden. Det ar svart att fatta att det ar november nar solen skiner pa en klarbla himmel och det ar 16-18 grader varmt! =)
Mickie, min underbara van, har en oerhord talang nar det galler att skriva musik och texter... Goes straight in to my heart! Ikvall har hon spelat manga av sina sanger for mig och jag kan bara vara tyst och lyssna, njuta och bli berord. Hon har verkligen nagot speciellt i sin musik. Och hennes rost! Helt fantastisk och unik! Vi har ett litet projekt pa gang som annu bara ar i tankestadiet men det vore vansinnigt roligt om vi kunde genomfora det innan jag aker hem...
Idag akte jag och Tristan med hennes barn Elly-Marta och Ruth till The Memphis Zoo. Dar motte vi Tristans van Theresa och hennes barn Evvie och Eidree. Evvie och Elly-Marta ar typ tva ar, Ruth ar ett och Eidree ar fem veckor gammal. FEM VECKOR!! My oh my. Jag fick halla henne, ga och snusa i hennes har och bara njuta av stunden. Nyfodda ar helt underbara. Jag blev helt kar och tankte att detta ar vad jag vill ha! Tristan fick typ kora armbagen i sidan pa mej och prata hogt for att jag ens skulle reagera pa djuren vi gick forbi nar jag holl Eidree. =) Mitt inne pa zoo skriker plotsligt Elly-Marta "Hey, mama! I want my monkey backpack!" She's so cute. Hon hade en ryggsack i form av en apa nar hon var liten. Pa den kunde foraldrarna koppla en sele sa hon inte kunde springa ivag for langt nar om va inne pa till exempel zoo. Men nu har dom lanat ut den till Bella och hennes ettaring Aron sa hon kan inte leka med den langre. Elly-M behover den egentligen inte nu for hon alskar att ga och halla en i handen. Men hon gar inte vanligt, hon liksom galloperar och skuttar hela tiden =)

     
  
  
   
  
  
 

Haffade av polisen!

Kategori: Fialottas

Det ar sant! Haromkvallen nar Mickie och jag var ute och akte sa hade vi en polisbil efter oss med tjutande sirener och bla blinkande lampor. Och sa pratade dom i en hogtalar megafon och sa at Mickie att svanga in pa nasta gata och stanna. Mamma Mia va vi va nervosa! Mickie va livradd att hon skulle bli av med korkortet eller nat, fast att hon visste att hon inte gjort nat fel i sin korning... Det var inget allvarligt som tur var. Hon maste bara se till att fixa en ny lampa fram pa bilen =)