Fialottan

i äventyret livet!

Vem skrev egentligen låten?

Kategori: Fialottas

Ikväll hakade jag på några vänner till fjällstugans musikcafé Komma Hit. Jättemysigt! Jag är så dålig på att göra saker utanför jobbet just nu. Mest är det för att man är så engagerad många sena kvällar i veckan och därför behöver vara hemma lite. Men också för att man tappar bort vännerna lite när man inte kan haka på jämt för att man jobbar... Men ikväll kom jag iväg fast jag var supertrött. Hade lyxen att bli både upphämtad och hemskjutsad minsann! Iallafall så lyssnade vi på en skiva med Jason Mraz i bilen. Och precis när vi kom till min gata så hör jag hur han sjunger "Man gave names to all the animals"! Förvånad - JA! Ni vet, den goa dängan som man har hört så många gånger: "Adam gav namn åt alla djuren". Jag trodde ju att det var Ingemar Olsson som skapat denna fina sång. Men hur troligt är det att Jason Mraz skulle hört Ingemars svenska version och tänkt att den här måste jag ta och översätta?! Inte särskilt troligt. Så jag var helt enkelt tvungen att kolla upp saken. Det visar sig att det är en Bob Dylan original! Är jag helt efter som inte hade koll på detta???

Här är den iallafall med Jason Mraz:

Impossible

Kategori: Fialottas



Som sagt... My new addiction!

Kanske ändå?

Kategori: Fialottas

Jo jag tror äntligen att jag märker en skillnad! Något är annorlunda. Eller mycket är annorlunda! Kanske att vinden har vänt...

Nu ska jag iväg till Friskis för att svettas lite!

My new addiction!

Kategori: Fialottas

Kvalitetsfredag

Kategori: Fialottas

Ibland är det gott att få känna att en dag har fått vara sådär bra. En dag som har fått bara vara, men som ändå känns välfylld. Det handlar om att fylla tiden med sånt som faktiskt ger tillbaka! Detta har varit en sån dag. Allt blev inte som jag hade tänkt men det slutade så mycket bättre än jag väntat! Sånna dagar gillar jag! Nu är jag trött trött trött, men varvar ner med att ha favvo-musiken på och ligga på golvet i vardagsrummet o lyssna o koppla av. Snart ska jag sova... Men några goa låtar till får det bli innan det är dags!

Grattis Brolle! =)

Kategori: Fialottas

It´s true, min stora lillebror fyllde 25 igår! Mamma mia. Han har ju samlat vuxenpoäng ett tag nu ioförsig men ändå... Körkort, gift sig, skaffat bil. Det slår mig va stor han har blivit. Så vuxen! Blir nog till att nypa lite kind när jag kommer till Örebro idag, hehe.

Love you Sippi!

 
 

Lycka = snö?

Kategori: Fialottas

Hur kan man bli lycklig av bara lite (mycket) snö? Allt annat liksom bara suddas ut i denna vita fluffiga värld... Jo jag är lika barnsligt förtjust i snö nu som när jag va fem år! Vill bara titta ut genom fönstret hela natten och njuta av snön. Har nog aldrig varit ute o gått så mycket som nu när det har varit snö. Är helt fascinerad! Och ännu mer nu när vi fått flera decimeter snö på bara ett par dar. Nästan inga trottoarer i stan är plogade och alla vägar är vita! Jag fick världens barndoms flashback här ute på parkeringen för en stund sen. En gigantisk snöhög som nån har börjat gräva gångar i! Jag blev toksugen på att fortsätta, men hade ju inga termobyxor på mej och ingen spade att gräva med... Men rackarns vad sugen jag är!

Walking in a winter wonderland...

Husmor?

Kategori: Fialottas

Jag känner mig så rysligt huslig just nu! Igår stekte jag köttfärsbiffar av 2 kg köttfärs, det tog ett par timmar. Idag har jag städat ordentligt, rensat och till och med torkat golven! Det är grymt sällan jag går så långt som till att våttorka golven... =) Men inte nog med det! Jag kom för en stund sen hem från IKEA där jag har inhandlat lite roligt tyg, en strykbräda och ett strykjärn! Nu ska här sys minsann! Symaskin har jag ju, men utan stykjärn så kan det bli lite trixigt att få allt rakt och fint. Som grädde på moset har jag alldeles nyss gjort iordning chokladmuffins med sån där Leila-frosting på! Den blev lite lös tyvärr, men ack så god! Det ska Alex få smaka på om en liten stund när hon kommer! Enligt pappa är jag jätte-jättelik Leila som är på bilden här nedanför... vet inte om jag håller med. Men han säger att han hajar till varje gång han ser henne på TV för att jag är så lik henne =)

Sant. Det är sant

Kategori: Fialottas

att jag är otroligt tacksam för vänner. Vänner som känner mig utan och innan. Vänner som ibland vet vad jag behöver när jag inte ser det själv. Vänner som ställer upp och orkar lyssna. Vänner som hjälper mig att glömma. Men framför allt vänner som bär när jag inte orkar bära mig själv! När mina ord tar slut och jag inte ens orkar vända mig till Gud som ändå är den bästa vän jag har, då finns dom där. Vännerna som kan forma orden jag inte orkar. Vännerna som kan be bönerna jag inte klarar att be. Det är då man inser att vänner är en av Guds dyrbaraste gåvor! Och det är då man inser att Han känner mig bäst av alla. För han sänder vännerna i min väg fast jag inte hunnit be om det. Han ser mitt hjärta och mina tankar och Han vet vad jag behöver!

I wish for peace.

Kategori: Fialottas

Det låter väl stort och fint. Men det är vad jag önskar mig mest av det nya året. Peace. Det är kanske inte världsfred jag önskar mig i första hand, även om det skulle vara underbart. Men att få lite frid. Lite frid och ro. Inte bara ensam tid. Det har jag gott om ändå. Men en sån riktigt innerlig och sann frid i hjärtat. En sån frid som liksom sprider sig i hela kroppen. Hela själen. Det har härjats tillräckligt för ett tag nu tycker jag. Nu känner jag bara för att slappna av och njuta av livet.