Fialottan

i äventyret livet!

Fia - inhoppande städerska

Kategori: Fialottas


Precis så som på bilden, så kände jag mig idag! Vid 7 ringde chefen och sa att städerskan på förskolan va hemma och vabbade. Så hon frågade om jag kunde komma och städa. Javisst kan jag det, sa jag. Tjeeeeeena va mycket det va! Jag städade nonstop i 7 timmar förutom 15-20minuters matpaus... Pust! Jag hade tänkt mig ett träningspass på friskis ikväll men får hoppa över det för min kropp är helt slut. Hade lite ont i ryggen innan och jag kan väl inte påstå att det känns bättre efter en hel dags städning. Men det positiva med det hela är ju att jag nu vet att jag ALDRIG någonsin kommer jobba som städare, ever! (Ska bara hoppa in för städerskan imorn också, sen blir det never again).
En rolig sak var ju när jag kom in på avdelningen med dom minsta barnen, dom som jag jobbat med hittills. En av dom små kottarna såg mej komma in och sen gå mot dörren igen och han blev helt ifrån sig och sprang mot dörren i ren förtvivlan och sträckte upp armarna mot mej. Snacka om hjärtsnörp! Fick helt enkelt stanna och gosa lite med gullungen =) Sen fick jag försöka smyga in och ut när jag behövde gå in där, men ett par gånger fick han syn på mej och blev ledsen när jag gick, så jag stannade o pratade lite med honom o dom andra några gånger. Trevliga pauser kan man säga =)

Stina + Sofia + Malmö = BRA!!!

Kategori: Fialottas




Stina, det här inlägget är till dig bara för du kommenterade om att vi borde träffas och klättra i träd! =)

Det blåser idag!

Kategori: Fialottas

The american style?

Kategori: Fialottas

Nu är det ju ett tag sen, men jag blev ordentligt uppvaktad när jag fyllde år, det måste jag ju säga! Först kom pappa och vi hade en trevlig kväll med GOD mat och jag fick en röd liten dammsugare! Sen kom farmor förbi med blommor och diskade och provsmakade mina nybakade jordgubbsmuffins. När farmor gått ringde Mickie på dörren och gav mej en söt blomma, ett litet bad-kit och så hade hon fika med sig. När Mickie gått hem förberedde jag lite mat och sen kom mamma och syss! Jag fick en superb lovsångsskiva från Kristet Center, en blåsapa (äntligen), lite pengar, ett bygellås och spank the monkey (ett superroligt spel). En heldag kan man säga! =)

Tillbaka till fikat med Mickie. Hon hade med sig brownies och sån där grädde i flaska som man spritsar ut... När vi börjat fika fick vi den briljanta idén att testa grädde direkt ur flaskan så där som dom gör i amerikanska filmer. vi kan meddela att det var sjukt äckligt om det är någon som tänkt prova! På det sista kortet här så är min mun full, men jag spottade ut allt sekunden efter för det va inte så fresh!


Ida & Kosmos

Kategori: Fialottas



Hästar måste va världens mysigaste djur! Synd bara att jag är allergisk. Kläderna jag hade på mig när jag o Ida pysslade om Kosmos har legat i en ihopknuten plastpåse sen dess och nu har jag tvättid idag. Så fort jag öppnade påsen började jag nysa många gånger och nu kliar det som bara den i mina ögon! Men hästar är värt det! =)

Spegel, spegel...

Kategori: Fialottas

Ikväll kom pysselådran fram lite igen. Jag säger lite för det var verkligen inte på den nivån som det brukar bli när jag pysslar julkort... Har inte riktigt platsen för det här hemma nu! Men jag håller på att jobba på en liten idé som jag har. Om jag får till det så kommer jag ha en stor pysselyta och en chans att öka min fåfänga med en helkroppsspegel. Jag trodde jag skulle få panik utan en vettig spegel, men jag har inte saknat det. Jag har varit utan en helkroppsspegel sen i april. Well done Fia!

Ibland så

Kategori: Fialottas

har man ju tur! Himla gött att jag fick ett jobb 7min bort med tåg! :)

Stolt!

Kategori: Fialottas

Allianskyrkans musikkår fick äran att vara med i tv i helgen! På tv4 Nyhetsmorgon tillsammans med Loney Dear. Klart jag är stolt! =) Emil Svanängen som han heter är ju faktiskt son till en i församlingen och uppväxt här. Kul att han kommer hem då och då!


Oooups...

Kategori: Fialottas

Jag har sett FEM säsonger av "How I Met Your Mother" på två veckor! Detta var alltså innan jag fick jobb... Behöver jag säga att jag har varit lite lagom sysslolös?! Massa tv-serietittande och träning aldeles för många dagar i rad blev resultatet av mina två veckor som arbetslös... Känns rätt gott att ha ett jobb nu. Vill ju inte få fyrkantiga ögon! ;)

Älvsborgs fästning

Kategori: Fialottas











Fler sommarminnen...

Båtperspektiv på Göteborg

Kategori: Fialottas

Imorse när jag vaknade var det sooool! Jag tänkte: Yes, nu blir det en fin dag till skillnad från allt tråkigt regnande som har varit de senaste dagarna. Satte mig o kollade på ett avsnitt av "How I Met Your Mother" till frukost. Och vad hör jag? Det börjar smattra på fönsterbläcket. Typisch! Well, vad passar då bättre än att ta en tripp down memory lane och kika på kort från sista delen av min semester!? =) Inte för att bilderna ser så somriga ut, utan just för att det är semester.






Glada färger och snoriga näsor!

Kategori: Fialottas

Första dagen på förskolan avklarad! Snacka om att kastas in i arbetet direkt! =)

Nu händer det grejer!

Kategori: Fialottas


Imorn kanske jag blir dagisfröken! Eller förskolefröken heter det väl numera, även om det är småbarn det handlar om... Träffade en tonårsmamma förra veckan och hon frågade vad jag gör nu när jag slutat jobba oi kyrkan. Jag sa ju som det var att jag är helt ledig och softar, att jag söker lite jobb men inte känner nån panik precis. Då frågade hon om jag kan tänka mej att jobba på en kristen förskola, alltså hennes jobb. Jag tänkte att det kan ju vara roligt att testa! Så hon frågade sin chef som blev eld och lågor eftersom dom har ont om vikarier. Så vi bestämde att jag ska komma dit imorn och hälsa på. Det lät även som att jag kan få jobba redan imorn om det känns bra! Ibland stämmer verkligen uttrycket "När en dörr stängs öppnas en annan"!

Möra ben

Kategori: Fialottas



Nu har jag tränat fem gånger på sex dagar! Kan säga att benen är rätt så möra... Hehe... Imorn blir det max promenad. Kanske fredag också. Men galet va skönt det är! Nu ska jag till kyrkan och bli med i mediagruppen. Ska sköta powerpointen på söndagar ibland är det tänkt. Får ju lov att hitta nya uppgifter när jag inte jobbar där längre! :)

Tur!

Kategori: Fialottas

Tur att jag är som skalman och alltid har det jag behöver i väskan. Som nu på väg till bussen så var det bara att fiska fram paraplyet när det började ösregna! Tummen upp.

Vackert

Kategori: Fialottas

Siri & Lotta

Kategori: Fialottas



Vilka kvällar!

Kategori: Fialottas



Ikväll är en sån där strålande vacker kväll igen!

Nostalgic

Kategori: Fialottas



Hittade just denna skivan på spotify. Den tog mig direkt tillbaka till högstadiet. Wow!

Stadsparken - inte bara kul för dom små =)

Kategori: Fialottas






One Piece

Kategori: Fialottas



Hur skönt vore det inte att mysa runt i en sån här!!! När jag såg dom här väcktes ett enormt habegär i mig. Tjena vad jag vill ha en! Mysbyxa och Hoodie i ett liksom. Sweet! Dom var ordentligt dyra dock... Så det här får jag suga på ett bra tag till. När jag köpt min frys så kan jag börja spara till en sån här =)

The one thing

Kategori: Fialottas

Det bidde Friskis idag igen. På måndagar har jag ioförsig inte så mycket val eftersom jag är värd. Men det är så sjukt skönt! Imorse var jag och Emmilie ute o gick i en timme också. Sweet! Nu är himlen klarblå och då är iallafall inte jag sugen på att gå in... Men en promenad till idag får jag nog hoppa över om jag ska lyssna på mina knän, hehe. Kanske får bli kvällsmat med en filt o några ljus på balkongen istället!

Jalle & Lisa

Kategori: Fialottas

En oförglömlig dag, inte bara för brudparet vill jag lova! =) Jalle gick in i kyrkan, tog sin elgitarr och började spela introt på topgun-signaturen medans Lisa gick in med sin pappa. Det var en 15-manna orkester som spelade asgrymt till alla låtar som Jalle arrat. När vi sen kom till festen så anlände paret i en glassbil med melodi och allt. Festen invigdes genom att paret klippte ett band framför ett loppisbord. Ja, det var alltså loppis på festen för att bruden älskar loppis! Så alla gäster hade tagit med sig nån sak som sedan såldes där. Själv fyndade jag 8 jättefina glas på fot för 40kr. Jag skulle kunna berätta mycket kul från festen men nöjer mig med en sak till. I menyn stog det att det att desserten var marängswiss special med kolachokladsås i gitarrfodral. Vi klurade där runt bordet ett bra tag på vad som menades med det. Hade de gjort nåt pajskal i form av gitarrer? Eller var det skålar i form av gitarrer? Ett skämt? Sen när det var dags så kom serveringspersonalen ut med två riktiga sånna hårda gitarrfodral fulla med glass!!! =)






Mot Vänersborg

Kategori: Fialottas

Nu sitter jag på tåget till vänersborg. Har inte kommit längre än till Jönköping än och insåg precis att jag glömt mina hörlurar hemma! Så detta blir spännande. Får se hur rastlös jag hinner bli. =) Det är byte både i falköping och herrljunga så det går nog bra. Får köpa en tidning eller nåt. Jag ska provsminka Sara idag. Provsminka hennes brudsminkning! Vilken ära va! Sjukt roligt att jag får förtroendet men jag kan ju inte låta bli att va lite nervös! Men det hör ju till, eller hur?

Eva hjärta Emil

Kategori: Fialottas

 
 
 

Friskis

Kategori: Fialottas



Friskis & Svettis är bra skit! Det är så galet skönt efteråt. Jag känner mig nyttig, tröttheten i kroppen är en skön känsla, jag mår bra och håller mig frisk. Kan nog inte hitta några nackdelar förutom att det är svårt att hinna med ibland. Men jag försöker hålla mig till inställningen att det är lika viktigt att träna som att sova för att må bra! =)

Sista semesterdagen

Kategori: Fialottas

Nu är det höst och det känns rätt bra måste jag säga. Även om sommaren fick ett lite väl tvärt slut redan i augusti. Men nu trivs jag med jacka, halsduk, tända ljus inne, sköna friska promenader. Hade många fantastiska dagar denna sommaren och det är härligt att se tillbaka på alla goa bilder!

Sista semesterdagen denna sommaren blev en dag på havet men fina Anna-Klara o hennes mysiga föräldrar! Vi tog motorbåten och åkte kanske tjugo minuter ut på havet till "Holma" där vi stannade i några timmar. Picnic-lunch, fika, hoppa från klippor, sola, lösa korsord... En perfekt sista dag på semestern!





Snipp snapp snut, så va sagan slut!

Kategori: Fialottas

En dag fick jag gå på högskolan. Mer blir det inte denna hösten. Den kursen jag gick går inte att läsa på halvfart och eftersom jag är sjukskriven 50% så går det ju inte att läsa på heltid. Så var det med det!

Nu samlar jag så mycket ork och energi som jag bara kan och taggar för våren, för då SKA SKA SKA jag komma in på sjuksköterskeprogrammet! Så det så! =)

Yes box, alright!

Kategori: Fialottas

Måndag morgon såg min facebookstatus ut så här: "En måndag som börjar med klarblå himmel o sol, det måste va en bra måndag!" Det blev en grymt bra måndag! Idag känns också som en sån dag. Vädret är som i måndags. Jag är på en liten turné som börjar i Habo alldeles snart, fortsätter i Bankeryd och sen högskolan i Jönköping. Ja högskolan. Vilken chock! Inte på programmet jag sökt men på en kurs. Jag hade ju lagt skolplanerna på hyllan för att inte plocka fram dom förns i vår igen. Jag skulle ju mysa med mamma hela måndagen. Men nu får hon roa sig själv när jag är i skolan. Skolan! Sjukt! Det är ju lite nervigt ändå. Ikväll kommer pappa. Det blir mys!