Fialottan

i äventyret livet!

En tonårs-dream-come-true

Kategori: Fialottas

Jo så är det faktiskt. Jag är i Idre med Samuel och två av hans vänner, som jag håller på att lära känna jag också. När jag var tonåring så var jag så grymt avundsjuk på tjejer som fick åka lift med sin pojkvän. Det såg så mysigt ut! Men nu är jag ju så lyckligt lottad så jag får uppleva det själv. =) Med risk för att bli lite sådär fjantigt söt så måste jag säga att jag tycker galet mycket om honom, min kära pojkvän! Idag lånade han min bräda och glänste ännu mer. Jag är en stolt flickvän! När Samuel och hans barndomskompis Fredrik, även kallad Bygga, kommer tillsammans så kan vad som helst hända. Detta hände i kväll efter middagen:



Samuel och Fredrik gick till den lokala ICA-butiken här i skidbyn i Idre för att inhandla lite inför de sista dagarna på skidresan. Samuel skulle köpa lite chips utöver allt gemensamt men tyckte, när de kom till kassan, att det var smidigare att ta det på eget kvitto. Fredrik sa i en förklarande ton till kassörskan, som satt med en frågande min, att det inte fick synas i kvittot att han (Samuel) hade köpt chips för hans fru (Fia) inte fick se. "Han är hårt hållen av sin fru", sa Fredrik. "Ja, jag måste tänka på figuren nu för tiden", svarade Samuel med en beklagande min. "Ja, du skulle bara sett honom för ett par år sedan när de träffades", sa Fredrik. "På den tiden såg han ut som jag". Han klappar på sin stora mage och Samuel nickar eftertänksamt. "Men du, jag har glömt kasse!", utbrister Fredrik till Samuel, men kassörskan svarar att det kan hon dock bjuda på för att Samuel hade det ju trots allt lite kämpigt med annat.

Ibland undrar jag...

Kategori: Fialottas



Varför är det så svårt att gå och lägga sig i tid när man har en resa framför sig? Igår hade jag väldigt många to-do´s på min lista ioförsig (ska säkert inte skrivas ihop så här...) Men känslan som framkallas är ändå att det snart är dags och jag måste tänka igenom all packning. All den där packningen har jag ju inte börjat med än, hehe. Så det blir som det alltid blir med mig. Jag packar allt sista kvällen. Gärna väldigt sent på kvällen också. =) Det är ju när man måste packa, städa eller plugga som inspirationen kommer. Inte till det man måste utan till allt annat! Igår fick jag slita mig ifrån att plocka upp stickningen. Jag fick slå mig själv på fingrarna när jag ville ta fram ett pussel... Ibland får jag vara bestämd och hård och behandla mig som ett barn, hihi. Nu känner jag att min mage är arg på mig för att jag inte gett den nåt sen 19 igårkväll. Bäst att göra lite frukost till den.

Ah, dom ba tror att dom är coola ba!

Kategori: Fialottas

JjjJk

Trötthet är ett bra friskhetstecken?

Kategori: Fialottas

"Hur tänker du nu" säger du kanske... Jo men så här. Det finns ju olika sorts trötthet. Man kan vara trött i själen och trött i kroppen. Trötthet som gör en handlingsförlamad och apatisk och orkeslös när det gäller att fylla livet med glädjeämnen och roliga saker som ger energi. Den tröttheten tar bara energi men ger inget tillbaka. Sen finns den här andra tröttheten. Tröttheten som kommer efter att man har jobbat väldigt mycket, haft mycket omkring sig, tränat hårt... Sådan trötthet som säger "nu har jag gjort något vettigt med min dag". Den tröttheten kan ju också vara förlamande. Men när den kommer så vet man att man har ett rikt liv. Jag har gått från den första sorten till den andra. Idag är jag galet trött, men inte för att jag inte orkat göra något med mitt liv utan för att jag nu är så pass "frisk" så att jag orkar jobba mycket! Denna veckan har det blivit många långa pass, men jag klarar det utan att gå under och det känns så bra! Och visst är det helt okej att vara trött efter en arbetsvecka!? Helt normalt skulle jag vilja säga.

Livet är inte alltid lätt men det kan va roligt! =)

Kategori: Fialottas