Fialottan

i äventyret livet!

En "helg" i Malmö om man lyssnar på Stina...

Kategori: Fialottas

Jag åkte ner till Stina i Malmö tisdag-torsdag men hon sa hela tiden att det va helg... "tack för den här helgen" osv... Så nu tror jag att det har varit helg!

Alltså Stina! Du är så underbar!!! Nu va vi ju lite trötta denna gången så det blev ju inte så mycket galet som det brukar bli när det är du och jag... =) Men ändå så är du "mitt lyckopiller, det är därför jag alltid skrattar med dej!"
Hoppas eran surprise blev lyckad! Du e så bra som gör sånt för människor fast du knappt känner dom! Jag och många andra har mycket att lära av dej när det gäller att vara spontan och bjuda på sig själv och finnas för andra människor! You have a gift my friend! Och du är en välsignelse, det tror ja fler kan skriva under på!
Tack för en trevlig "helg", hihi =)





En regnig kvällspromenad med regnkappa o blommiga gummistövlar och hoppa i pölar.
En pytteliten gummianka som va hjärtsnörpande söt med hjärtan på.
En konst(ig) stund med Stina och einstein på Bolagrets tavel avdelnig.
En turkos korridor i ett gammalt föredetta sjukhus.
En fotopromenad med en förbicyklande Daniel och två springande flickor.
En varm choklad och kaffe i ta-med-mugg och lukta på tagetes som inte luktar så fint som dom ser ut.
En Stina och en Fia.... Kan det bli bättre!! =)

TORP i mitt hjärta!

Kategori: Fialottas

Jag som inte ens tänkt åka till Torp. Hur har jag tänkt när jag stannat i Jönköping under Torp? Visst Nyhem är kanon helt klart... Men Torp ligger ändå varmare om hjärtat! Det är en speciell känsla när man kommer körande ute på dom slingriga vägarna och ser Ladan långt där borta. =) Och nu till sista mötet ikväll kom solen! Kan det bli bättre! Nu ska vi fika här hela familjen och pappas brorsor. Mys på er allihop!

Lång promenad till Nyhem...

Kategori: Fialottas

Ja, det var så att jag och systeryster bestämde oss för att åka ut till nyhem igår. Dock hittade vi ingen med bil som skulle ut så vi satte oss på tåget till Mullsjö och fick ju helt enkelt börja knalla de 6 kilometrarna till Nyhem. Vi gick o gick o gick o hoppades vi gick åt rätt håll. När vi kom fram till rondellen insåg vi att vi va på rätt väg! *andas ut* När vi är mitt i rondellen kommer en stor grå bil åkandes och tutar hejvilt....  



Det visar sig vara våra hjältar!!! Lisa och pojkvännen och Matilda. Vi behövde alltså bara gå halva vägen!

image106

Idag sov vi lääänge och softade. Jag målade om i ett skåp som inte finns nån lucka till. Det blir så fint så! =) Sen tog vi med oss en filt, gick och köpte mat och satte oss på gräset i mjölkafållan. Så härligt! Eller vad sägs??




Sist men inte minst! : I LOVE YOU LOVELY SISTER!

Kärt återseende!

Kategori: Fialottas

Åkte till tidaholm igår! Det känns på nåt sätt alltid som hemma att vara där... Åkte först till familjen björnell och fikade med Sara o hennes föräldrar och bror Andreas med fru Iren och knattarna Eric o Noa... Sköna grabbar! =) Vid 17.30 åkte vi till Familjen Schmit´s stora fina gula hus. Mickie fick ett fnattryck när hon såg oss och vi fick en hård kram var. Hon va så fin! Den familjen är så underbar, man kan inte känna sig annat än välkommen! Kul att träffa Mannelito och hans fina fru Heidi äntligen! =) Jag, Manne o Mickie samlades runt Mickie´s nya gitarr och sjöng just like the old days! Då saknade jag tidaholmstiden enormt! Att det ska vara så svårt att hålla kontakten när man flyttar... Här är iallafall ett hopplock av bilder från den trevliga kvällen:



På tal om något helt annat så hade vi våran premiärspelning idag! "Jalle & fia" on tour har nu startat! =) Vi hade beräknat våran repertoar att ta knappt 40 minuter. Under spelningen tog vi bort iallafall 5-6 låtar och när vi var klara hade vi ändå spelat i 45 minuter! Undrar hur vi hade tänkt?! Det kom fram en äldre farbror i 70-80 års åldern efteråt. Han sa att han inte hörde så bra utan hörslinga (som tydligen var ur funktion idag) men att han hade njutit av att se hur samspelta vi var! Gulligt! Nu är första spelningen dokumenterad och papperen skickade till Bilda och STIM för våra egna låtar... Skumt! =)

Sova nu... Nyhem imorgon??

Nu kan jag andas igen!

Kategori: Fialottas

Tog en time out idag fram tills nu.... Ingen telefon eller dator. Bara jag och ingen kontakt med omvärlden. För att hinna ikapp mej själv. Nu känns det lugnare och jag kan andas fritt igen! Nu ser jag ljusare på veckan som kommer.

Ibland vill man bara försvinna...

Kategori: Fialottas

Totalt utmattad... Hur ska jag överhuvudtaget orka ta mej i säng för att sen vakna upp till en ny vecka där jag inser att jag helt har förträng allt jag måste göra, bara för att jag längtar så efter åtminstone en ynka dag för mej själv! En dag när jag inte har några krav och måsten och skyldigheter och bara kan stänga in mej i min egen bubbla och bara vara!

Sketna katt-as!

Kategori: Fialottas

Det lilla puckot har mage att komma inspatserande med möss och fåglar hela tiden! Jag har haft honom i snart 4 år och bara sett en ynka mus o en liten fågel som han har tagit. Igår kom han in med en liten mus som han lekte tafatt med under min säng och sen jagade jag ut honom och hann inte in igen förn jag hörde att det krasade i munnen på honom när han bet ihjäl musstackaren! Sånt vill jag inte veta att han gör!!! (Jag vet att katter är rovdjur men jag vill inte se det!) Nyss kom han in med en stor kaja som kämpade för livet! Hela mitt sovrum är täckt av små kaja-dun! Säger bara Katt-As!!

Hanna-Maria du är...

Kategori: Fialottas

... världens goaste!!! Kände bara att jag ville säga det! Ska bli kul att ha dej som inneboende några veckor i sommar! Det finns så mycket jag skulle vilja säga... Önskar jag hade skrivit en låt som Fina! Kära nån va jag rös när jag hörde den! Nu har jag inte skrivit nån sång... Men jag vill att du ska veta att jag ÄLSKAR DIG och kommer aldrig nånsin sluta med det! Du får komma, ringa, gråta, skratta, skrika eller bara vara tyst när du vill! Oavsett tid på dygnet så är du alltid välkommen hoppas du förstår det!
Till min underbaraste finaste sötaste lillasyster från din oerhört stolta storasyster!

image88

Här är hon, min fina syster, utanför min lägenhet...