Fialottan

i äventyret livet!

Love

Kategori: Fialottas

Love is patient, love is kind
No eyes of envy, true love is blind
Love is humble, it knows no pride
No selfish motive hidden inside
Love is gentle, makes no demands
Despite all wrong, true live still stands
Love is holy, love is pure
It lasts forever, it will endure

Love knows when to let go
Love knows when to say no
Love grows in the light of the Son
And love shows the world that the Son of Love has come

Love is loyal, believes the best
It loves the truth, love stands the test
Love is God sent in His Son
Love forgives all we have done

In this world where hatred seems to grow
True love goes against the flow
And becomes so hard to show

In this world where push turns to shove
We have strength to rise above
Through the power of His love
Lord, we need to know the power of Your love.
                    
~Bob Hartman
                                                     

                                                      Kärleken är tålmodig och god. 
                                                        Kärleken är inte stridslysten, 
                                                    inte skrytsam och inte uppblåst.
                                                                Den är inte utmanande, 
                                                                                inte självisk,
                                                                     den brusar inte upp, 
                                                                den vill ingen något ont. 
                                                     Den finner inte glädje i orätten,
                                                           men gläds med sanningen.
                                                                                Allt bär den, 
                                                                                allt tror den,
                                                                           allt hoppas den,
                                                                         allt uthärdar den.
                                                                               
                                                                               1 Kor 13:4-7

Smygträningsvärk?

Kategori: Fialottas

Idag blev det iallafall träning!
Väldigt skönt men jag upptäckte under passet att jag hade väldigt träningsvärk i låren.
Måste va sen passet i torsdags. skumt att jag inte har känt av det innan jag tränade idag.
Smygträningsvärk! =)

Nu: Duscha!

Kul med fredag?

Kategori: Fialottas

Ett grymt elakt skämt eller? Precis när jag var på väg till träningen så va ju himlen bara tvungen att öppna sig och ösa ner alla vattenresurser på mig. Jag blev plaskblöt ända in på huden så det var bara att försöka ta sig hem igen. Bara det att det blåste så vansinnigt så det knappt gick att gå upprätt! Skitväder. Så jag missade min träning som jag längtat efter hela dagen. Sen så klart var det ju tvunget att spricka upp 10 minuter senare men bitvis blå himmel och solen som tittar fram. Vilket hån!

Jaaaaaaaaaaaaaa!

Kategori: Fialottas

MEMPHIS HERE I COME!!! =)

Det är verkligen sant! Det började som en spontantanke i tisdags. Tog ett snack med bossen igår och idag fick jag klartecken på att jag får ta två veckor semester lite senare i höst. Idag klickade jag mig in på flygpoolen och bokade en biljett och nu är det betalt och klart och jag ska äntligen få åka till Memphis! Som jag har längtat efter det! Lovade ju redan när jag bodde i Tidaholm att jag skulle komma och hälsa på. Det är ändå sex år sen!!! Nu ska Mickie dit i höst och då har jag ännu mer orsak att åka över atlanten. Mickie, Tristan o hennes växande familj, Lisa och kussarna. Det ska bli så fantastiskt roligt och Tristan har redan börjat spinna loss på allt vi ska hitta på =)

Soon I´m walkin in Memphis...

Vill Du vandra med mig varje dag

Kategori: Fialottas

Jag har gett mitt hjärtas sång
i tacksamhet till Dig,
lagt mitt liv i Din hand.
Nu närmar jag mig Dig,
närmre än förut.
Dörren står öppen för mig.

Nu när jag är här med Dig
Det finns ingen annan stans jag vill va´
Nu när Du har rört vid mig.
Vill Du vandra med mig varje dag

Din närhet gör mig trygg.
Din röst bekräftar mig.
Du talar ömt till mig.
"Jag älskar dig mitt barn,
du är utvald utav mig.
Du är dyrbar för mig."

Nu när jag är här med Dig
Det finns ingen annan stans jag vill va´
Nu när Du har rört vid mig.
Vill Du vandra med mig varje dag


Svensk text: Mattias Martinsson

Dear friends from Tidaholm!

Kategori: Fialottas

I måndags när jag hoppat av tåget från örebro och skulle gå hem genom stan såg jag Scmitarna sitta på en bänk utanför Nordéa. Snacka om kärt återseende! =) Jag blev alldeles glad och varm i hjärtat och vi bestämde att de skulle komma hem till mig o hälsa på. Och igår kom dom. Vi umgicks hela eftermiddagen och kvällen. Lagade mat, va ute på promenad, bakade bärpaj och snackade om allt som hänt sen sist och allt som händer nu och livet och Gud. Som jag saknar den gemenskapen! I Tidaholm hängde vi ihop väldigt mycket. Deras familj var ju lite av min extrafamilj kändes det som. Alltid välkommen att bara va, sjunga, äta, sova eller vad som helst hemma hos dom. Ett sånt hem vill jag också ha en dag! Och nu är min största längtan att få göra slag i saken och faktiskt, som Tristan säger, Get my butt to Memphis!!!


Sötaste kul-magen ever!

Kategori: Fialottas


Lillebrorskrutten
And it's all real :)

Som barndomens julaftnar... i augusti

Kategori: Fialottas

I helgen har vi rensat igenom några förråd och vinden hos mamma och pappa. Otroligt mycket grejer och minst hälften av alla saker är ju bara skräp. Men alla dessa leksaker! Alla minnen! Kära nån. Man öppnar en låda och blir alldeles tyst. Hjärtat slår och ögonen blir stora. Där ligger ugglan Gugge i sin lilla säng av papp. Den sönderlästa boken om Törnrosa. Den lilla babydockan Mats och storasystern Putte som jag satt bredvid och ammade när mamma ammade nyfödda Simon! Putte är kanske ett lite konstigt namn på en tjejdocka. Men i min värld var dockan en Putte då, som om det var det självklaraste namnet. Alla dessa fula hemmagjorda saker man stolt knåpade ihop och absolut ville spara... Stackars föräldrar! Men nu är det genomrensat och bara det bästa finns kvar. Undrar just om jag kommer kunna ge dom här sakerna till mina barn om jag får några. Eller om dom betyder för mycket för mig så jag blir aldeles för rädd om dom! =)
 

Vart tog balansen vägen?

Kategori: Fialottas

Hur får man bra balans? Min balans är helt skum sen ett par månader tillbaka. Är jag riktigt trött så är den putsväck o ja går in i dörrkarmar o bord o allt! Och idag när jag hade tränat fick ja sitta på golvet på friskis i 10 minuter innan ja va så stadig på benen så ja kunde gå hem. Kändes som jag kunde tippa omkull när som helst. Sjukt skum känsla! =)

Solblekta lockar

Kategori: Fialottas



(Ruskigt irriterande att jag inte lyckas lägga in bilden utan att webbspara den så den blir så pixlig...! Försökte med allt möjligt. Ändra upplösningen och storleken och sånt som man brukar få pilla med. Men den bara ville inte helt enkelt.)

Verkligheten

Kategori: Fialottas

Relationer. Ett ogreppbart ämne känns det som ibland. Ibland tror man att det är på ett visst sätt. Men i nästa sekund så kan det vara något helt annat. Inget var som man trodde. Samtidigt som det finns relationer som aldrig någonsin kan rubbas. Förändras, ja. Men inte försvinna! Igår träffade jag J som jag inte umgåtts med på väldigt länge. Hela kvällen försvann hur snabbt som helst och klockan var 01.30 innan jag kom hem! Det var ett välkommet avbrott i min vecka. Vissa vänner finns liksom alltid kvar och man plockar upp tråden som om man skulle ha umgåtts varje vecka. Det är en stor tröst när verkligheten vacklar ibland. Men den största trösten har jag nog i Gud! För hur stormigt det än blir runt omkring mig och hur mycket det än känns som att jag tappar fotfästet så känner jag att han bär mig! Även om jag vacklar och tvivlar ibland så kan jag aldrig förklara bort honom. Hela mitt liv vilar på Gud och min största trygghet finns i honom.
Gud fyller mina tomrum. Men ibland behöver han skicka en fysisk Kram för att man ska orka med allt igen. Tack Gud för mina vänner och familj!

En eftermiddag i solen!

Kategori: Fialottas

Lägertrött, tokvarm och glad i hjärtat!

Kategori: Fialottas

Sitter på tåget i värmen. Alla fönster är öppna så det fläktar i håret. Men ryggen mot sätet är lite svettigt... :) Dricker en ljummen cocacola och tänker på veckan som gått. Det är lite knäppt hur man så här när ett läger är slut bara har positivt att säga om det! När jag kom ner till gullbranna ville jag bara hem. Var inte alls sugen på läger, men det vågar man ju inte säga bland alla jättetaggade ledare =) Sen när kidsen kom kändes det genast bättre, men inte kanon. Har upplevt en väldig trötthet som har fått mig att gå undan ganska mycket och vara för mig själv. Det var en jobbig känsla. Men nu i efterhand tror jag nästan att det var Gud som förberedde mig på både de glada och tunga saker som jag fick möta! Jag fick tid att rensa skallen och var inte så rörig när jag behövde vara närvarande till max. Visst har det i vissa stunder varit galet irriterande när tonåringarna som jag sagt till hur många gånger som helst ändå inte är tysta utan skriker till varandra mellan tälten. Och visst blev vi modfällda när regnet öste ner andra dagen och vi fick gräva gropar och ösa vatten. Men sen kom solen. Den underbara varma och strålande solen vid kusten! Och mitt ungdomsledarhjärta spricker av stolthet när jag tänker på min tonåring som gick upp på stora scenen inför 1000pers och berättade hur hon hatat sig själv och hur Gud mött henne och hjälpt upp hennes självförtroende och fått henne att inse att hon är unik och bra som hon är. Att hon är värdefull! Kära nån, tjejen som va så blyg och inte ville prata inför folk klev upp på scenen med en säkerhet som tycktes helt naturlig, som att hon inte gjort annat! Man fattar om igen att det är för detta man lever! Att se unga människor möta Gud är helt otroligt! Hur trött jag än var innan och hur surt det än var att jag inte fick sova på nätterna så var det värt det. Att få bygga ännu mer på relationerna och förtroendet med tonåringarna. Att få skratta, gråta, lyssna, ömma, be för och be med dom. Obeskrivligt! Att jag skulle få ett sånt hjärta för tonåringar trodde jag aldrig!