Fialottan

i äventyret livet!

Tittade på när syss jobbade!

Kategori: Fialottas

Ja, igår åkte jag med lillasyster på jobb. Hon skulle till Södertälje och Nyköping. Så jag följde med, körde bilen, fick kvalitetstid med min darling! Det tar värt den semesterdagen :) På vägen hem åkte vi genom Katrineholm så vi ringde o kollade om mormor och morfar var hemma. Det var dom så vi stannade o sa hej. Mormor tyckte det var lite ljust att titta på oss för vi satt mot ett fönster så hon fick låna mina brillor! Vad tycks? Hihi

Tre små gummor skulle gå en gång...

Kategori: Fialottas

Efter min lilla klantiga start så blev det en riktigt härlig midsommarafton! Först lunch med färskpotatis och sen jordgubbstårta på mammas balkong. Wonderful! När vi sen suttit och softat i ett par timmar började vi packa matsäck och sen åkte vi ut med Skodan. Vi hade planerat att strosa runt i Nora. Grymt mysig sommarstad! När vi hade myst ett tag där så var det ju inte längre sol vid vattnet och eftersom vi inte hade lust att gå på mordisk kvällsvandring (se bild) så satte vi oss i bilen igen och följde nåt som hette tre sjöars väg. Svensk landsbygt på sommaren är så galet vackert! Man kan gå omkring eller åka hur länge som helst och bara titta på den. Mitt ute på landet kom vi fram till Vreten, en lägergård där jag varit på många läger som barn. Jag och lillasyster blev såklart nostalgiska. Men vad litet och sunkigt det var mot vad man minns! Vi tog iallafall med oss filt och våran matsäck och gick ner till sjön. Där satt vi och åt och myste tills solen gått ner. Sen fortsatte vi våran nostalgitripp till Lindesberg. Åkte förbi min gamla högstadieskola, kretchmans inn, pingst, o allt annat som är förknippat med min högstadietid. Åkte via Bor till Vedevåg och kollade på vallen, vårat gamla hus, mammas gamla jobb, vedevågsskolan, sjön och igenbommade ica... Sen for vi hem, trötta men glada och nöjda med våran midsommarafton!

Dagens bästa:

Mamma sitter och gäspar och Hanna-Mia frågar om hon är trött. Nejdå, jag är inte trött jag njuter, säger mamma. Sen avslutar hon, med slutna ögon och njutning i rösten, med att säga: "Det här är nog den bästa nyårsafton på länge!" Såklart var det säkerligen roligare för oss som var där. Lite lagom fnissiga och smått trötta så var det vansinnigt roligt just då =)
 











I love you sis!

Kategori: Fialottas


Så kan det gå

Kategori: Fialottas

Ja, jag är en klant. Men en klant med tur! Jag missade såklart tåget i huskvarna. Ringde på hos min granne som slängde på sig tofflorna och körde mig till stationen i jönköping. Men jag hann inte med tåget ändå. Försökte köpa biljett i automaten men det funkade inte eftersom swebus har haft tekniska problem idag. Så jag gick till bussen ändå. Vi va fyra utan biljett och eftersom chauffören inte kunde ta kort så fick vi hoppa på ändå! Ja och en kille fick inte plats så vi sitter på golvet vid trappan till toan i bussen. Därav min fina utsikt! Så kan det gå om man är så förvirrad som jag!

Gräs luktar gott

Kategori: Fialottas

Just nu klippen nån gräset utanför huset. Eftersom jag har fönstret öppet uppe hos mig så når den ljuvliga doften av nyklippt gräs min näsa. Det är äkta sommarkänsla det! =)

Nu ska jag cykla in till stan och lära upp en ny passvärd på Friskis. Och så ska vi jympa såklart! Sen blir det sooooool!

Picknik i vardagsrummet är aldrig fel!

Kategori: Fialottas

Jomenvisst. Vi tänkte oss en favorit i repris nu när det är sommar igen. Förra året blev det en toppendag på klipporna och stan i Göteborg! I år skulle vi så långt som till Gränna. Vi hann typ köpa polkagrisar och sen började det regna! Såå trist! Vi åkte omkring och letade efter ett lusthus eller nåt som vi kunde krypa in i och äta våran picknikmat. Men det hittade vi inte så då åkte vi hemåt istället och hade picknik på mitt vardagsrumsgolv. Mysigt det också! Sen sminkade jag Julia. Visst blev hon fin?! Tjejerna har redan bokat upp mig när dom ska balsminkas nästa vår ;)Tack för en mysig eftermiddag tjejer!
Hoppas det va ok att jag snodde dina bilder på facebook Lisa?! =)

Hoppsan Kerstin!

Kategori: Fialottas

Jag börjar visst få tillbaka mina dåliga kvällsvanor. Har under nästan ett år typ däckat vid 22-tiden. Men nu börjar jag visst hålla mig vaken längre... Blir sällan före midnatt numera... Eller det har blivit så sent i en vecka iallafall. Var ska detta sluta!? =)

Idag var jag ute och hurtade med Friskis & Svettis på vätterstranden. Så illa gött o träna utomhus!
Många goa motionärer och bikinibrudar jympade med. Det är lika fascinerande varje gång tydligen.
För det är alltid minst 15-20 pers som står o tittar på när det är jympapass på stranden, hehe.



Ta dej i kragen och ge henne en chans.

Kategori: Fialottas

Jag förstår inte att det ska vara så svårt! Satt idag och diskuterade singelskap med ett par vänner, ett gift par bland annat. Det har många singelvänner som ofta pratar med dom om hur svårt det är att hitta nån att dela livet med. Varför är det så himla svårt då? Min uppfattning är att många singelkillar, särskilt i frikyrkan, är så sjukt kräsna! Jag var med på 7e himlen ett tag och träffade några killar genom den sidan. Det blev aldrig mer än en fika eller en promenad och sen såg jag inte röken av dom mer. Ett exempel var en kille som jag var ute och gick med. Vi va ute i en timme o sen när vi kom tillbaka till platsen vi startade på så gick vi ett varv till för det var trevligt och vi hade massor att prata om. Då tänkte jag att det skulle vara roligt att träffa personen igen. Vissa killar verkar ju tro att bara man säger att man haft trevligt så betyder det att man håller på att bli kär. Men jag var absolut INTE kär i killen på promenaden. Kände honom inte ens! Men jag kände att jag skulle kunna tänka mig att lära känna honom bättre och sen se om det skulle kunna bli mer. Men han försvann. Svarade inte på mail, msn, mobilen... Sen efter en månad så sa han hej på msn o då var jag rakt på sak och frågade varför han försvann när vi hade träffats. Han kom med massa lama ursäkter om jobb och resor m.m. Sen tillslut lyckades jag dra ur honom varför han egentligen försvann. Lyssna på detta: "Nej men alltså... Det slog ju liksom inga gnistor precis." Som att det var gnistor som gjorde att jag tyckte han verkade intressant! Jag lovar att det inte va minsta pirr i magen eller nåt åt det hållet! Men det är så typiskt killar. Slår inte blixten ner direkt när dom ser en tjej så släpper dom henne och går vidare till nästa date. Vad ska man göra för att få mer än en enda ynka chans!? Den killen var inte den första som gjorde så. Jag är så sjukt trött på kräsna killar som väntar på den perfekta drömtjejen. Newsflash: Hon exixterar inte!!! Visst tror jag att det finns människor som är perfekta för varandra. Men det betyder inte att de är perfekta. Och så säger man att tjejer lever i en hollywoodfantasi... Det är ju faktiskt inte vi som gör det, utan killarna! 

Så killar: Ta er i kragen, bli män och inse att den tjej som är perfekt för just dig kanske finns i din närhet om du bara ger henne en chans.

Vi borde börja skriva igen

Kategori: Fialottas

Jag hittade en gammal låda med brev. Nästan alla brev var från Eva. Låååååånga brev från Eva! =)
Nu har jag suttit på balkongen i flera timmar och läst dina brev vännen. Vi borde börja skriva igen!
Usch, jag har så många måsten och borden. Eller egentligen har jag inga alls! Men jag skulle önska att jag fick lite mer gjort. Fixa fogarna i badrummet. Sy köksgardin. Måla klart min tavla. Köpa köksfläkt och extra frys. Plocka ut bilder som jag ska framkalla. Klipp och klistra fotoalbum. Baka bröd....... Men jag orkar ingenting just nu. Mina dagar är och förblir ganska tomma. Skulle varit på scoutläger nu men så blev det inte. Lilla jag orkade inte det.
Nä, nu är jag så sjukt trött på att vara just trött!

Light outside, bokstavligt talat

Kategori: Fialottas

Yees idag är det sol ute! Några fjuttiga moln men annars blå himmel. Borde nog ta en promenad nu kanske. Ska nog göra det! Finns ju lite skog ovanför mitt hus!
Idag funderar jag på hur människor kan vara så småsinta ibland. Bara bestämmer sig för att nån är en skit och sen kan den personen inte på nåt sätt ta sig ur det. Ibland känns det som det inte spelar nån roll vad man gör. Vissa har ändå bestämt sig för hur man är. Dagens djupa... Hehe
Nä, nu tar jag min promenad! Sen blir det nog sola på balkongen.

Light outside

Kategori: Fialottas

Jag älskar att hitta ny musik! Spotify är helt fantastiskt. Amazing and awsome, för att använda några amerikanska superlativ. Har just plöjt igenom alla avsnitt av tv-serien One Tree Hill (det tog ett tag) och i den serien är det så grymt mycket bra musik! I dom sista avsnitten fick jag upp ögonen för bandet Wakey!Wakey! Dom är helt klart värda att lyssna på! Särskilt låten Light Outside. Love it!

Jordgubbar me mjölk!

Kategori: Fialottas



Varje år när det blir sommar så får jag en sån toklängtan att åka och plocka jordgubbar! Åka tidigt en solig dag o sen strosa omkring i plant-raderna o äta jordgubbar tills man är aldeles mätt och hinken är full. Så betalar man o åker hem o äter färska jordgubbar med mjölk. Fantastiskt! Dock har det inte hänt på typ 10 år! 10 år är aldeles för länge utan jordgubbsplockning! Vem vill köpa mosiga gubbar utanför willys när det är så mycket goare att plocka själv?! Synd bara att jag inte har en bil, eller nån kompis med bil som gärna skulle vilja åka med!

En annan sak som är gott är blåbär med mjölk. Jag köpte med mej en ask från ica igår. Har inte ätit blåbär sen jag gick på högstadiet. För varje gång jag åt så kräktes jag lila. Inte så trevligt! Har försökt med blåbärspaj eller blåbärssoppa men brukar må illa så jag har undvikit det. Men nu kunde jag inte låta bli igår så jag köpte hem en ask och åt upp alla fina bär igårkväll. Ingen reaktion. Magen lugn och inga lila spyor! Nice, jag kan äta blåbär igen!

Idag har jag och kollegan varit på studentturné. Några felkörningar och 6 timmar senare så hade vi avverkat 13 studenter på en och samma eftermiddag. Det ni! Vi är stolta över vår prestation och nu pustar vi ut. För trött blir man av en hel dags flängande mellan olika kalasigheter!

Hej då

Kategori: Fialottas



Bilden har jag snott från våran tonårsblogg... Fenomenala Ida har gjort den! Hon är så bra!

Så hur känns det då inför imorn? Sista tonår för terminen, och mitt sista tonår som anställd ungdomsledare...
Det känns konstigt. Det är svårt att ta in att det är mitt sista tonår. Jag slutar ju inte förns efter tonårslägret på Gullbranna i augusti. Jag vill kanske inte riktigt ta in det heller... Det är nog lite separationsångest måste jag säga. Men samtidigt så är jag så otroligt glad och tacksam för de här två åren! Mitt sista år blev inte alls som jag hade tänkt med sjukskrivning och sånt. Men när jag ser tillbaka på den här tiden kommer jag nog ändå inte tänka på det i första hand utan på alla goa tonåringar jag fått lära känna och allt det roliga jag fått vara med om! Ett sånt här jobb är ju mycket att ge av sig själv, att peppa andra, våga säga ifrån eller våga stå upp för sin åsikt men framförallt att visa att man bryr sig. Är det nåt jag önskar att mina tonåringar ska ha fått av mig så är det att dom ska ha känt sig sedda och att jag bryr mig om dom! Sen är det klart att jag kanske inte räckt till överallt eller så mycket som jag hade velat. Men jag är ju bara människa! =) Jobbet som ungdomsledare har både blivit bättre än jag väntat mig, tuffare än jag kunnat föreställa mig, jobbigare men samtidigt så mýcket roligare!

Om nån av mina tonåringar läser detta:
Ring mej i sommar, jag vill jättegärna hänga med er så mycket jag bara kan!!! Och jag kommer finnas kvar i stan även i höst och framåt.