Fialottan

i äventyret livet!

Mississippi & Starbucks

Kategori: Fialottas

I onsdags flyttade jag och Mickie in hos jessica, Jamie och Lisa i ett litet gulligt hus inte langt fran Tristan & Jonathan.  Jag klarade inte att bo med katterna tyvarr... Lite trakigt for familjen ar sa mysig! Men jag orkar inte vara sjuk hela tiden nar jag ar har sa det var likosm battre att flytta. Jag ar anda med Tristan o barnen eller Bella o hennes barn nar Mickie jobbar sa det ar nice. Livet har ar sa avslappnat! Tjejerna jag bor med jobbar och pluggar men ar anda valdigt spontana! Man kan liksom bara fa ett infall att gora nat och sa bara gor man det! Hur fint som helst. Just nu ar det sa vansinnigt skont att slippa det uppstyrda livet i Sverige. Slippa planera varje minut och slippa boka tid med vannerna en vecka i forvag. Har har jag ingen telefon men det ar bara att ga over till nan och se om dom ar hemma eller sa tittar dom forbi har nar dom ska nanstans och fragar om jag vill folja med =) Idag ar det lordag och alla i huset sov lange utom Jamie som var ute och sprang nastan 3 mil!!! Crazy! Men efter det, nar vi alla hade gjort oss iordning sa akte vi till ett stalle som gor wraps och kopte varsin falaffel pitawrap och sa akte vi ner till floden och at den pa en bank i solen... Sa mysigt! Kanns lite weird att vara sa nara den beromda Mississippifloden... Jag och Mickie ska forsoka ta oss till Mud Island nan dag for dar kan man ga langst en miniatyr av hela missisippi. Nu ska vi till Mickies kusin Liel for hon har en surprise for oss... Spannande att se vad det ar! Sen ska vi aka till nan mysiog park och ta en lang promenad. Idag ar det aven Halloween har sa det blir intressant och se om det ar manga utkladda overallt.. Vissa hus ar iallafall dekorerade till tusen. =) Well, nu ska vi aka till Liel iallafall!

Day nr two in Memphis

Kategori: Fialottas

Nu ar jag precis hemkommen fran en liten morgonpromenad. Det ar ett ratt mysigt omrade med manga sma hus. Alla haller pa och forbereder for halloween for fullt. Det star pumpor overallt och lite har och dar hanger det spoken i=och haxor i traden och det ligger spindelnat i buskarna =) Mickie har akt for att jobba ett par timmar. Tristan ar hos tandlakaren, Jonathan jobbar och kidsen ar hos en granne. Jag har huset for mig sjalv och det kanns riktigt soft =) Jag ar fortfarande jet-lagged och reagerar tyvarr lite pa deras ljuvliga katter trots min allergimedicin, sa ikvall ska Mickie och jag flytta in hos en tjej som heter Jessica. Trakigt att inte bo har men det ar nog bra om min kropp far vila fran kattallergin iallafall pa natterna.

Min resdag fran Frida i gbg till fam. Schmit i Memphis blev 21 timmar lang utan sovpauser (jag har svart att sova pa flyget...) sa forsta natten sov jag 12 timmar! Hela dagen igar var jag riktigt mosig vilket inte ar sa konstigt kanske, hehe. Pa morgonen nar vi hade gjort oss iordning akte jag, mickie, tristan och barnen till ett frukoststalle och at nybakta bagels. Mmm! Sen sa akte jag och Mickie runt i bilen typ hela dagen. Det regnade ratt mycket men hon visade gatan dar Elvis vaxte upp, gatan som Johnny Cash har bott pa, vart Elvis gjorde sin forsta spelning, vart hon har jobbat, vart hennes syster bor, midtown, downtown... Vi va inne pa Peabody hotel som ar varldens fancy stalle! Kristallkronor overallt och snoffsigt uppkladda folk som jobbar dar. Dom hade ett sjalvspelande piano ocksa =) Vi va pa en lite finare Mall (kopcentrum) ocksa men ingen av oss va egentligen sugna pa shopping utan vi skulle mest ga runt och titta. Dom hade redan borjat bygga upp en gigantisk juldekoration med tomtekangor som ar storre an bilar och julgranskulor stora som medicinbollar, dubbelt sa stora som basketbollar... Sen gick vi forbi en av Mickies favoritaffarer sa vi gick in och dar hittade vi faktiskt mycket fint sa vi tog en provrunda! Jag hittade ett par jeans for 19 dollar! Man raknar inte direkt med att hitta snygga jeans har men jag gjorde det anda! Och 19 dollar ar typ 128kr!! Heeelt okej. vi at sliskig kinamat pa ett sant mattorg pa mallen och sen at vi lyxglass pa en glassbar. Man fick smakprov pa hur manga sorter man ville och sen bestamde man sig for nan smak och sa kunde man valja att blanda i olika tillbehor i glassen. Typ gelebjornar, notter, m&ms o tjugo saker till =) Vi var pa Target som ar som Coop eller maxi fast mycket storre och sen akte vi hem och at middag. Tristan hade gjort supergod marockansk kyckling med soltorkade tomater. Sen kollade vi pa hennes favoritshow So You Think You Can Dance nar barnen hade somnat.

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen sa jag ar redo for dagen nar de andra kommer hem! Jag har ingen aning om vad som kommer handa idag sa det kan bli vad som helst! =)

Heeeej dååååå Sveeeerige!

Kategori: Fialottas

Nu hoppar jag på bussen till göteborg. Hänger med Frida ikväll. Men imorn mina vänner, imorn sätter jag mig på flyget till Memphis!

Herrå! =)

So I didn´t paint the world...

Kategori: Fialottas





But I put som paint on my wall... Again! =)

reklamavbrott

Kategori: Fialottas

Alltså, ICAs nya reklam med praktikanten Jerry är helt fenomenal! Så sjukt bra! =) Heja Jerry!
Bara måste lägga in filmerna här! Del 1-3 =)


Colour my world

Kategori: Fialottas

Det riktigt kliar i fingrarna! Dukar och färg inköpta. Då är det bara att sätta igång!
Har idéer men är väldigt ovan så vi får se vad det blir av det hela...

Martin & Gabbi

Kategori: Fialottas





Förra lördagen, närmare bestämt 10 oktober vigdes det här underbara paret i Habo Kyrka!
Så personliga, så vackra, så spontana! Helt enkelt underbara!

OBS! spana in brudens klännig. Lovely!

Til it´s beautiful, baby...

Kategori: Fialottas

"I Will Be There To Take Care Of You
I Will Be There When You Cry Babe
I Will Be There When You Need Someone To Tell You
That You're Beautiful Baby

I Will Be There When You Need Someone To Run With
I Will Be There When You Need Someone To Dance With
I'm Your Lover When The Skies Turn Grey
Everyday Til It´s Beautiful Baby

Til it´s beautiful baby..."

Mest en massa strunt

Kategori: Fialottas

I Memphis ser det ut att vara 15-20 grader... Och där är jag snart! Bye Bye kalla och tokblåsiga Jönköping! Bye bye fönster som inte är täta och inte ens håller sig ordentligt stängda! Welcome jet-lag och bistra stenhårda tullpersonal over there! Hehe, lite sånt får man tåla liksom. Just nu är jag helt virrig och snurrig och i huvudet virvlar det runt massa konstiga saker. Inget sammanhängande, mest kaos. Det är jobb, framtid, nuet, träning, packning, någon, ingen, allting, ingenting och massa strunt! Rackarns röra alltså. Nu är jag helt färdig med denna dag tror jag. Sängen säger "Välkommen kära Fia. Hoppas du får sova gott och att fönstrena är snälla och låter bli att skaka så förskräckligt mycket!"

I look to you

Kategori: Fialottas

Denna sången. När jag hör den. Väger orden i den. Då blir den stark. Griper tag i mig. Jag nickar och förstår. Jag bara VET att jag är trygg. Vet att jag är buren. Min tro bär. Genom allt.

As I lay me down,
heaven hear me now.
I'm lost without a cause
after giving it my all.

Winter storms have come
and darkened my sun.
After all that I've been through
Who on earth can I turn to?


About to lose my breathe,
there's no more fighting left,
Sinking to rise no more,
searching for that open door.

And every road that I've taken
lead to my regret.
And I don't know if I'm going to make it.
Nothing to do but lift my head


My levees are broken
My walls have come
tumbling down on me

The rain is falling.
Defeat is calling.
I need you to set me free.

Take me far away from the battle.
I need you.
Shine on me.

I look to you.
I look to you.
After all my strength is gone,
in you I can be strong
I look to you.
I look to you.
And when melodies are gone,
in you I hear a song.
I look to you.

R. Kelly
Whitney Houston

Libanoninspirerat?

Kategori: Fialottas

Alltså... Just nu är jag inne i nåt slags flow när det gäller matlagning och inspiration till det! Förra veckan blev det en massa indiskt och det är ljuvligt gott. Igår fick vi libanesisk buffé på bröllopet och idag när jag var på ica blev jag så vansinnigt sugen på falaffel och hummus! =) Falaffel blev det. Men mini-ica här på öster hade ingen hummus. Så det blev ajvar och aioli istället. Till det blev det en egen blandning av couscous, ingefära, vitlök, gurkmeja och koriander. Inspirerat av ett recept jag hittade på nätet... Jag saknade hummisen men det andra blev gott! ML och Maggus instämmer! =)
 

Händerna luktar...

Kategori: Fialottas

kummin, peppar, kardemumma, koriander, vitlök, kanel, saffran och kryddnejlika. Ljuvligt!

Dagen är här. Jag lagar mat från min nya indiska kokbok för första gången. Det är lite meck men roligt när man har tid! Jag satte klockan på 9 i morse för att marinera kycklingen. Sen har jag förberett att rosta och mala kryddor, gjort en raita (yoghurt och gurkröra). Om en stund ska jag börja med själva maten... Fixa det kryddiga riset och tillaga kycklingen.

Kanske lite dumt att ha en lunchgäst första gången man lagar nåt lite mer avancerat så här... Men det blir vad det blir! Hihi

Lite indiskt soundtrack på spotify också... Get the feeling!

Indiskt!

Kategori: Fialottas

Mmm... Jag har nog snöat in lite tror jag.
Älskar indisk mat helt enkelt!
Idag blev det lunchbuffé på Tandoori Palace.
På fredag ska jag bjuda min mentor på lunch hemma hos mig.
Då ska min indiska kokbok invigas.
Det blir Chicken Biryani med saffransris och kryddig raita.
Ska försöka mej på att bara Naanbröd också!
Good luck to me!

I just haven´t met you yet

Kategori: Fialottas

Autumn leaves

Kategori: Fialottas



"The falling leaves
Drift by my window
The falling leaves
Of red and gold"