Fialottan

i äventyret livet!

En liten foto-session med Maria

Kategori: Fialottas

Det är ju så himla roligt med en riktigt bra kamera!!!!!!! Man känner sig genast så mycket mer som en riktig fotograf när man fotar. Okej okej, jag veeeet att jag fortfarande är en liten nybörjare och att jag inte har nån proffskamera. Men ändå. Skillnaden från min lilla kompaktkamera, en fuji finepix 11, är enorm! Jag har mycket kvar att lära om min nya leksak, men det roliga är ju att man får hålla på och fota medans man lär sig =)

I lördags blev det en liten foto-session med Maria som modell.
Jag skulle ju gärna photoshoppa bilderna lite... Men eftersom jag egentligen ska plugga effektivt så har jag bara tillåtit mig själv att blogga kort och lägga in bilderna =)



Message of love

Kategori: Fialottas

En helt magisk kväll! Vilket gung, vilken känsla. Jag som inte alls är ett stort fan av gospel blev helt fast denna kväll. Alltså, så galet tighta musiker, inga falska toner nånstans, ljuva röster, otroligt sväng. Man omväxlande log, skrattade, nickade instämmande, torkade en och annan tår. Kvällen gav en otroligt fin eftersmak och vissa fraser har nynnat vidare i mitt huvud hela dagen idag. Hela denna kvällen berörde mig på djupet. Tror jag behövde det just nu.

Testing testing 1.. 2.. 3..

Kategori: Fialottas













My precious

Kategori: Fialottas


Efter tio års suktande så är den äntligen i min ägo. En alldeles egen systemkamera! Jag har sparat i ett kuvert i köket och en dag här för ett par veckor sen insåg jag att nu fanns det ju faktiskt tillräckligt. Så jag och Samme åkte ner till Rosen Foto & Ur för att kika på kameran jag drömt om så länge. (Ok, ska vi va petiga så har jag ju inte drömt om exakt den här kameran i mer än ett år, men jag har drömt om en systemkamera generellt längre än så). I tisdags gick jag dit och sa "denna där ska jag ha" och så betalade jag kalaset med kontanter =)

Men en sak är väldigt frustrerande. Jag vill ju kunna ALLT nu! Testar lite allt möjligt och prövar mig fram. Men mn vill ju liksom ha koll direkt så man kan ta perfekta bilder med sin fräscha kamera! En anna sak som är lite småkorkad kan jag tycka, det är att Nikon inte längre skickar med någon USB-kabel för att kunna lägga in bilder på datorn. De räknar helt enkelt med att man ska ha en kortläsare i datorn. Men har man då en bärbar liten vit mac, en sån som jag har, ja då har man ingen kortläsare i datorn och måste alltså gå och köpa en sladd eller en kortläsare. Med andra ord kan jag inte bjussa på några roliga "första bilderna med nya kameran". Men tar kort det gör jag kan jag lova!

En sån liten goding!

Kategori: Fialottas


Music music

Kategori: Fialottas

Alldeles för tidigt på morgonen...

Kategori: Fialottas

Ja, som du ser på bilden var det galet tidigt som jag fick lov att sätta mig
på tåget till Jönköping och sen Värnamo.
I Värnamo fick jag under en dag pröva på att vara sjuksköterska.
Eller åtminstonde vara som en liten svans på en riktig sjuksköterska
som gjorde sitt bästa för att jag skulle få en inblick i vad jobbet innebär.

A letter, dedicated to Hanna-Mia

Kategori: Fialottas

Mitt lilla mysiga mufflonfår, min snuffsipluttan och gosemums!

(Kom inte på fler av de underbara smeknamn som jag haft på dig, och som jag veeet att du har älskat varje gång jag har använt...hehe...)

Idag kände jag för att hänga med dig, bara chilla och kolla på film eller knäpp-fota lite. Va flummig och tokig så där som vi blir när vi åker på road-trip. Du och jag i en bil liksom. Kan det bli fel?! No no no, bara rätt! =)

Jag och Samme va inne på Rosen Foto & Ur idag. Kikade på kameran som ska bli min. Kan du tänka dig, snart har jag en riktig kamera! Weeehooo! Ville att du skulle vara där, så vi kunde testa och jämföra och snacka och drömma. Vi får ta ett rejält snack på telefon tycker jag!

Sen har jag köpt ett gott te som jag skulle vilja bjuda dej på, sitta och smutta tillsammans med varsin fin röd kopp med vita prickar. Kanske mumsa på en chokladbit eller två.

Galet vad jag har längtat efter dig idag min kära syster! Bara känt att det verkligen suger att vi inte bor i samma trappuppgång, så där som vi pratade och drömde om en gång i tiden...

Jag tycker crazy-mucho om dej älskade syster och vän!
Hoppas att du frstår det!

Massor med lööööv från storasyrran

Det ultimata pluggstället!

Kategori: Fialottas



Hemma hos mamma i matsalen, vid det långa, antika bordet.
Här får verkligen allt man behöver för att plugga plats.

Nu: tillbaka till böckerna!

Morgonstund

Kategori: Fialottas



Nu skulle det sitta fint med en god kopp te i min fina kopp.