Fialottan

i äventyret livet!

Nyårsläger och Varbergsvisit

Kategori: Fialottas

Igår lämnade jag min 18-åriga tonåring som ensam ledare på nyårslägret. Kändes sorgligt att lämna lägret. Jag älskar läger! Men jag åker tillbaka på nyårsafton igen. Det som känns roligt med att lämna M är dock att jag tror han kommer klara det hur bra som helst! Jag är så stolt över honom och många fler av mina tonåringar som vågar ta utmaningar och växa!

Just nu sitter jag i E:s mysiga vindsvåning i Varberg! Varberg är en väldigt mysig stad. Jag har softat hela morgonenmedans E har jobbat. Gick till ICA och köpte knark och sen har ja kollat några avsnitt av Glee! Mitt knark är i form av clementiner så don´t worry! Nu ska jag o E:s syster gå till E på jobbet o sen en sväng på stan!

Måste bara berätta om en rolig sak jag gjorde i söndags! Jag åkte buss hem från Linköping och när jag klev på hörde jag en tjej som på engelska diskuterade med busschauffören. Hon hade blivit försenad och missat sitt tåg i stockhlm så hon skulle bli sittandes i jönköping hela natten. Utomhus till på köpet eftersom stationen är stängd och låst från 01... Jag tänkte jag kunde säga till henne att jag va från jönköping och att jag kunde hjälpa henne hitta till ett hotell eller vandrarhem. Men svensk som man är så skjuter man upp det. Sen i Mjölby pajade våran buss och vi fick hoppa av och vänta på en ny buss. Då pratade jag lite med Miki som hon heter. Hon fick ett nummer till ett vandrarhem vid A6 och jag lovade att jag skulle hjälpa henne att hitta en buss som skulle ta henne dit. När vi kom till Jönköping sen så gick vi ut till busshållplatserna utanför Juneporten och skulle vänta på hennes buss. Och då liksom bara flög en spontan tanke in i mitt huvud och jag sa: "Miki, If you don´t feel to weird about it you can sleep at my place!" Hon blev jätteglad över att slippa betala 5-600 för ett enkelrum och så gick vi hem till mig! Det var en jättetrevlig tjej och vi kollade på film o pratade en stund innan vi bäddade iordning bäddsoffan och sa godnatt.

Jag önskar jag var ännu mer spontan så här! Jag vill inte vara så tråkigt svensk och egocentrerad!

No one´s gonna love you more than I do

Kategori: Fialottas

Det är första raden i refrängen på den sång som för närvarande spinner i mitt huvet ungefär dygnet runt. Fantastiskt bra låt! Hose of Horses heter bandet. Så, då var det sagt.

Idag är det juldagen. Andra dagen på den här VITA julen! Det känns nästan overkligt! När det började snöa och blev så där riktigt kallt för nån vecka sen så sa jag direkt till mig själv att allt kommer töa bort dagen innan julafton för så blir det ju alltid. Jag sa så liksom för att gardera mig själv och slippa bli besviken Om det skulle vara barmark eller slask på själva julafton. Men minusgraderna stannade kvar och så gjorde även snön! 
Nu yr snön ute... Fantastiskt mysigt! Sån här vinter kan det gärna få vara hela den tid som ska vara vinter. Regn och milda grader har vi så det räcker av ändå.

Det är en annorlunda jul i år. Overkligt som sagt. Men jag är så otroligt tacksam för mina underbara föräldrar! Även om det gör ont att ha er på skilda håll så ska ni veta att jag älskar er!

Pappa, det betydde så mycket att få tiden med dej innan jul! Samtalen, skratten och att bara få vara nära! Du har varit saknad här, det tror jag du vet. Liksom vi vet att vi saknas hos dig. Glöm aldrig att vi älskar dig!  

Mamma, det är svårt att med ord beskriva hur mycket du betyder! Att bara få gå och dra hemma hos dig, ta promenader, skratta, gråta, busa, retas, laga mat... Allt det som blir vardagen med dig är så värdefull! Du är så älskad!

Kommer att tänka på en sång till...

I look to You
After all my strenght is gone
In You I can be strong
I look to You.
And when melodies are gong
in You I hear a song
I look to You!

Jag älskar vintern!

Kategori: Fialottas

Iallafall när det är riktig vinter som det är just nu! Snö på marken och minusgrader. Det gillar jag skarpt! Det gör mej inget att det blåser och snöar och är kallt. Tar gärna på mej långkallingar och mössa och gosig halsdu för att ta en promenad i kylan! Det är så uppfriskande att komma in och känna hettan krypa fram i de iskalla kinderna!

Vad som inte är lika mysigt är att vi har en "hustomte" i församlingen som tycker han är snäll och ska spara elpengar åt kyrkan. Han går då och då ner i källaren och rattar lite på termostaten så att det blir lite kyligare i kyrkan. Vad han inte verkar veta om är att det är samma system som tillhandahåller elen till lägenheterna i trapphuset där jag bor! Så inatt vaknade jag flera gånger och frös. På morgonen när jag vaknade var näsan kall och jag hade byxor, varm tröja, sockar, täcke, fleecefilt och överkast på mig!!! Lilla snälla hustomten hade visst lyckas vrida ner så mycket så ingen värme når upp till min lägenhet!!! Tur att det finns andra hustomtar med mer koll som kan vrida upp värmen igen! =)

Strax blir det hemgrupps julmys!

Samuel & Christos jammar på A6

Kategori: Fialottas

Idag bjöds det på lite jam inne på A6 bok & musik minsann! Två av sveriges skönaste sångare måste jag säga! Samuel Ljungblahd och Christos Gontevas. Som dom kan leka med sina röster och toner... Galet! Sån glädje. Samuel signerade min skiva såklart o så tjötade han och jag och Christos lite om GF-längtan o sånt. Jag tog även tillfället i akt att fråga killarna om en rolig sak som inte mina tjejer vågade ;) Skoj med bra respons måste jag säga! Nu ska bara Samuels agent mailas och så väntar vi med spänning på svaret! Här nedan en bild på skönsångarna, mina tjejer och Samuel och så ett klipp från spelningen!