Fialottan

i äventyret livet!

Dan före dan...

Kategori: Fialottas

För första året på länge så var vi samlade hela familjen kvällen före julafton! Det blev yatzy-spelande i väntan på att gröten kokade färdigt och skinkan griljerades i ugnen. Sen blev det bordshockey, koka knäck, kola och cornflakestoppar, granen togs in och fick en massa glitter och kulor och hjärtan och rosetter... Nu står den i vardagsrummet och glittrar och under ligger alla julklappar. Detta är underbart mysigt! Nu ska jag gå o lägga mig i bäddsoffan som jag delar med min underbara syss! Imorn när vi vaknar är det julafton!

   
 
  
  
  
  

   
   
  
  

Lite fler gobitar så här mitt i natten... Hehe

Kategori: Fialottas

Jao... Nu är jag i stort sett färdigpackad. Men hamnar ju vid datorn igen... Hehe
Bjussar på några filmklipp på mej o syss med en heliumballong sista morgonen i Florida...

Det gick inte så bra för mej i början... Hahaha!


Syss va ju helt klart bättre på detta!


Men nu så! Skam den som ger sig! =)

(jag säger: Vad e detta? E detta salubrin eller?)

När man ska packa...

Kategori: Fialottas

... så gör man allt annat än just det! Jag brukar ofta bli sittande framför datorn och kolla på kort när jag ska packa... Hahahaha. Hittade några pucko kort på mig så varsågoda!! =)

   
  
   
  

Jag är kär!!!

Kategori: Fialottas

Oj oj oj... Vid första anblicken var jag allt lite skeptisk. Men sen kom känslan i fingertopparna och jag ville aldrig släppa taget! Önskar att jag kunde säga att det handlar om en kille... Men så är inte fallet! =) Som tack för att jag medverkade i ITMs julstämning så fick jag en julklapp... Världens gosigaste filt! Helt sjukt men jag har aldrig kännt nåt så mjukt o gosigt! Det är i stil med en riktigt gosig Oliver (min katt som numera bor i Skåne eftersom jag blev allergisk)... Eller det kanske är en konstig jämförelse för då låter det som att det är en päls och det är det inte! Jag vet inte hur jag ska beskriva den.. Den måste upplevas helt enkelt!! =)

Nu ska jag försöka komma i säng... Behöver det verkligen! Men nu har jag bockat av ett par saker på min "To Do-lista" innan jag åker hem till Örebro över julen. Alla julklappar är inslagna och nerpackade och jag har rensat kyrkan på 24-7 material som jag ska ha med på nyårslägret. Imorn ska jag vara med som en av försångarna på gudstjänsten och så ska jag hälsa på hos mina gamla hyresvärdar och kolla av min lägenhet som jag har hyrt ut i andra hand men nu sagt upp. Känns lite konstigt men samtidigt så tror jag att jag kommer bli kvar här nästa år också, så jag kommer ändå inte flytta till Huskvarna snart. Det ska bli trevligt att sitta ner och prata lite med dom för det var längesen nu och dom är så goa!!

Nää.. Hur var det nu? Just ja, sova skulle jag ju försöka göra ja! =)

Breakfastcompany

Kategori: Fialottas

Idag på morgonen kom Alexandra förbi. Hur mysigt som helst! När jag ska äta själv gör jag aldrig nåt speciellt av det, sitter knappt ner... Men som idag när man har trevligt sällskap då kan man ju sitta och mysa hur länge som helst! Levande ljus o prat... Love it!! Visserligen var jag lite trött efter en filmkväll igår. Det kom en drös med tonåringar o vi kollade på två filmer. När de hade gått hem kom jag på den briljanta idén att börja slå in julklappar... Hmm... Inte jättebra kanske! För jag somnade inte förns 3! Och idag ringde ju Alex på dörrn strax efter 9 =)

Okej, förra inlägget... Kanske ska förklara mig! Jag hade en inte allt för rolig avslutning med julstämning. Alltså jag har ju varit med och sjungit i kören på ITMs julkonsert, och så hade jag ett soloframträdande där jag tecknade till O Helga Natt. Det var sju föreställningar och den sista brukar det alltid bli nåt lite roligt och ganska snällt bus. Men detta år... USCH! Så otroligt ocoolt och ogenomtänkt! Några "roliga" människor som inte var med i kören utan satt i orkestern hade ju kommit på att de skulle blanda ut konstsnön med mjöl! I ett snömedley där vi sjöng "nej se det snöar" skulle vi kaste lite sånt i luften. Denna gång blev det ett riktigt dammmoln som inte la sig på en bra stund, folk andades in det så det var svårt att sjunga, det kliade överallt och man hade ett vitt dammlager över hela sig... Och allt detta två låtar innan jag skulle fram och teckna O Helga Natt! Jag var så sjukt arg! Helt förstörd. Jag gick ut backstage för att se hur illa det var. Fullt med mjöl i håret, tröjan helt vit... Jag och två till stog o borstade o försökte få bort allt och jag kokade av ilska! Fick bort det mesta men det var ingen kul känsla att veta att snast ska jag ut och teckna en sång som är så mäktig och berör många människor. Jag var så arg så jag trodde inte jag skulle kunna göra det. Precis innan sa jag till Gud att nu får du vara med så det inte syns på mig för jag är så arg! Jag var liksom inte närvarande ute på scen... Men efteråt var det flera som kom fram och sa att det hade varit så vackert och dom hade blivit så berörda så... TACK GODE GUD FÖR ATT JAG FÅR HA DIG VID MIN SIDA! Sen efteråt var det nån som pekade på en kille och sa att han hade varit med på det så jag stegade fram till körtrappan och samlade ihop en hög med mjöl som jag slängde rakt i ansiktet på honom! Sen rann ilskan av mig, snacka om skönt! Han blev helt paff haha. Sen visade det sig att han inte alls va med på det han bara visste om att dom andra skulle göra det. Hahahaha. Iallafall så är det så mycket nerver under kontroll och mycket energi som läggs på att man ska göra något bra, så när jag sen skulle byta om så bröt jag ihop och satt på golvet och grät en bra stund. Ilskan var nog bra just för stunden för annars hade jag brytit ihop på scenen! Kära nån vilken pers! Skönt bara att man inte är en sån som drar på sånt här länge! =)

Gaaahh!

Kategori: Fialottas

JAG HATAR MJÖL! Så det så!!

Ska hem o sova nu. Helt slut efter en riktig pers full av massa aggressivitet, försöka hålla lugnet, O helga natt, bryta ihop.

Men annars mår jag bra...

Maskeradjulfestavslutningstonår...! =)

Kategori: Fialottas

   
  
  
   
   
  

och så min kostym i sin helhet... Nämligen Quasimodos vän Esmeralda från "Ringaren i Notre Dame"

Dagarna bara försvinner!

Kategori: Fialottas

Snart är det verkligen jul! Mitt i allt som ska hända så här i slutet av terminen känns det viktigt att stanna upp! Sitter just nu och förbereder en andakt till julavslutningen för scouterna. Det är så lätt att fastna i julstämningen med att handla julklappar, lyssna på julmusik, baka julgodis, göra julkort, klä julgranen, tända adventsljusen, umgås med familjen... Jag älskar verkligen detta det gör jag! I år ska jag tillockmed få vara ledig i fem hela dagar runt jul! Är ledig hela julhelgen för första gången på 3-4 år! Vad handlar det om då!? Det vet väl alla att det handlar om Jesus. Barnet som föds i ett stall och hyllas av änglar, herdar och vise män. Jag hittade ett studiematerial som verkligen förenklade budskapet.

Julen handlar om att det finns någon som tycker om oss mer än någon annan människa kan! Gud skickade sin son, ett litet barn, för att du och jag skulle fatta att han verkligen tycker om oss. Jesus är Guds julklapp till oss!

Detta låter så självklart i kyrkan. Men ändå så är det så lätt att det försvinner mitt i klappletandet och julstöket.

Veckan som kommer är det fullt ös medvetslös som gäller! =) Massor av rep inför julstämning, tjejgrupper, julavslutning för två scoutgrupper och för min lilla kör, lägerplanering, maskerad på tonår och sen premiär för julstämning på lördag... Mamma Mia! Men kul är det!!! =)