Fialottan

i äventyret livet!

Sicken julstämning!

Kategori: Fialottas

Igår alltså... Fick feeling och gick ut på stan. Jag har handlat mina fyra första julklappar! =) Sen när jag kom hem så drog jag på julmusik högt och bakade stekpannebröd! Men jag saknar snön... Hörde att det va snö i både Tidaholm och Forserum. Men här i jönköping ser man inte en snöflinga! Inte så långt kvar till jul nu. Jag älskar den här tiden på året! Visst det är inte alltid kul med grått tråkväder. Men detta att gå o mysa o fundera på vad man ska ge folk i julklapp, pyssla julkort, tända massa ljus, på med vinderjackan o mössan... Jag gillar det! =)

Dancing Queen, oh la la! *ler*

Kategori: Fialottas

Sitter här vid datorn nu, fortfarande ganska peppad efter diverse tävlingar o musikinslag på Friskisfesten... Ur högtalarna strömmar det "Dancing Queen" med ABBA... Svårt att sitta still! =)

Vi fick choklad efter maten på festen... Då kom ja ju helt osökt att tänka på min lediga helg förra helgen! Vilken tripp det blev! Först Lund hos Jessica och så lunch hos Farmor o Willy på väg till Stina i Malmö... Stina min pärla!

Vi hyrde film o färgade Stinas hår på fredagkvällen... En mopp är inte bara en mopp?... =)
    

Jag gillar Malmö! Fast just på lördagförmiddagen där var det inte så trevligt!! 
http://fialottans.blogg.se/2008/october/dramatik-pa-malmos-gator.html
På lördagkväll var det tjejmys hos birthdaypinglan Helen och sen iväg och umgås med folk på ett uteställe... Det blev mycket trevligt snack och som alltid mycket flum!!
 
  
  

Söndagen... Oh Dear! Jag och stina gick till Malmö chokladfabrik för det var chokladens dag och öppet hus!!
Observera texten: "Choklad är både gott och nyttigt"


Chokladprovning ja... Denna lilla guldinpackade chokladbit smakade inte gott kan jag lova! 99% kakao!!
  

Vi hittade en snygg vägg... Så klart man tar till vara på tillfället att fota lite! =)
  
  

Stina min fina,
tack för en härlig helg!!
 

Nästan överfallen!

Kategori: Fialottas

Ikväll när jag gick hem från en värdfest på Friskis & Svettis så blåste det som tok! Löven virvlade omkring som små tornados och man fick ta i för att gå framåt. Halvvägs hem så hördes ett väldigt oväsen och typ 20 meter framför mej rasar det ner tunga metallstaket från taket typ fem våningar upp!!! Väldigt nära mej... Så resten av vägen gick ja lite smått nervig mitt i vägen med blicken uppåt mot hustaken! =)

Virrpanna... Mitt nya jag!

Kategori: Fialottas

Har man för mycket i huvet nu eller vad?? =)

Dramatik på Malmös gator!

Kategori: Fialottas

Idag var vi rejält rädda när vi var på stan jag och Stina... Riktigt otäck stämning på stan!



Citerat ur sydsvenskan:



Efter tre timmar beslutade sig sverigedemokraterna för att inte genomföra sitt torgmöte i Malmö. Mötet urartade när 500 motdemonstranter överröstade talarna. 16 motdemonstranter har omhändertagits av polis.

Det var ett tiotal personer från Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) som försökte hålla ett torgmöte på hörnet vid Skomakaregatan-Södergatan. Mötet skulle ha börjat vid 12.00. Efter några minuter blev de överröstade av motdemonstranterna.

Sverigedemokraterna gjorde flera försök att hålla torgmötet, men det gick inte att höra vad de sa. Vid 14.30 beslutade de sig för att avsluta mötet.

Först uppgav polisen att 250 motdemonstranter hade samlats på platsen. Efter två timmar hade antalet fördubblats.
- Vi bedömmer att det är 500 demonstranter plus ett stort antal nyfikna, sa Ewa-Gun Westford, informationsansvarig vid polisen i södra Skåne.

Sydsvenskans reporter på plats, Kenan Habul, uppgav vid 12.30 att det var fullt kaos på platsen.
- Bland annat har ägg kastats och med hjälp av oljud försöker motdemonstranterna överrösta talarna, sa han.

Polisens strategi var att tvinga bort motdemonstranterna från platsen, till tvärgatan Kalendegatan. Det skedde med hjälp av hästar, hundar, speciella fordon och specialutbildade poliser.

Resultatet blev att motdemonstranterna sprang tillbaka till korsningen.
- De springer runt kvarteret. Vi lyckas inte hålla alla gatorna, sa Ewa-Gun Westford vid 14-tiden.

Poliskommenderingen var stor eftersom polisen kände till att det skulle bli många motdemonstranter. Efter två stökiga timmar förstärktes styrkan med flera piketbussar med påslagna sirener.

Polisen har lagfört 16 personer. Det är personer som har kastat saker och stört ordningen på andra sätt.
- Det handlar om plockingripanden. Personer som har kastat föremål är misstänkta för ofredande och personer som har trotsat polisen är misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten, säger Ewa-Gun Westford.

De omhändertagna personerna har körts en bit bort från platsen där de har identifierats. Sedan har de släppts på fri fot.

Två personer förhördes vid 15.45 på polishuset i Malmö.

Vid 14.30 fick SOS larm om att en äldre handikappad man hade blivit omkullsprungen i samband med stökigheterna. Ambulans körde till platsen och plåstrade om honom.

Det var få personer på platsen som ville tala med Sydsvenskan eller ställa upp på bild. De ville inte heller tala om vad de heter.

En sverigedemokrat som först uppgav att han var missnöjd med polisens insats sa vid 14-tiden att polisen gjort ett bra jobb.
- Han sa att han tycker det är skrämmande att de håller på att störa mötet, säger reporter Kenan Habul.

Sydsvenskan har också pratat med en ung kvinna som tycker att det är en skyldighet att störa sverigedemokraternas möte.
- Det är deras demokratiska rätt att hålla mötet och vår demokratiska rätt att säga vad vi tycker om det.

SDU:s förra torgmöte i Malmö, den 4 oktober, blev stört av motdemonstranter på liknande sätt. Det var anledningen till att de försökte hålla ett nytt torgmöte idag.

Ledig helg!

Kategori: Fialottas

O hej vad ja njuter!! Anlände till Lund igår vid 12.30. Strosade runt på egen hand en stund innan jag möttes upp av min underbara Jessica! Åt riktigt god lunch på ett "brat"-ställe med hög musik och sen gav vi oss ut i duggregnet för att hyra film och handla mat. När vi kom hem segade vi ihop i soffan en stund. Men sen fick vi fart och gick på promenad i regnet! Jag blev väldigt förvånad över att se så mycket människor ute när det regnade! När vi kom in sådär rosiga om kinderna så satte vi igång och gjorde mat som vi åt till den första filmen som inte alls var bra. Den var bara mysko. Så tråkigt! Men men. När vi hade bäddat o fixat så satte vi oss i pyamas o varsin filt för att kolla på film nummer två... Grymt besvikna blev vi när vi vaknade och insåg att filmen va så trist så vi båda två hade somnat efter halva! Jeje... Iallafall.... TACK MIN FINA VÄN FÖR ETT MYSIGT DYGN HOS DEJ! =)

Gjorde en liten omväg när jag skulle åka till vidare mot Malmö... Tittade in hos farmor och Willy och åt lunch. Godingarna! =)

Nu väntar en spännande helg me Stina... Man vet aldrig vad som ska hända! Lovely!

Tjipp tjipp!

Jepp... Så här tjejiga blev vi! =)

Kategori: Fialottas

Ikväll ska vi vårda utsidan...

Kategori: Fialottas

Jao, ikväll blir det Mary Kay kväll hos mej. Det kommer en "hudvårdskonsult" o visar oss massa saker. Vi får prova krämer o massa saker. En riktigt tjejig kväll med andra ord!! =)

Hehe, den bjuder vi väl på Alex?? =)

Kategori: Fialottas



Är lite duktig o börjar lägga över alla bilder på skivor... Svårt att låta bli o titta på alla bilder samtidigt... Hehe

By the way...

Kategori: Fialottas

så blev inte denna söndag så tokig ändå! =)

Jag har pulat lite med en tavla som jag inte riktigt vet vad det ska bli av den... Eller jag vet ju hur den ska se ut men inte vad jag ska göra med den... Hmm... Det är ju inte särskilt långt kvar till jul, kanske blir den en julklapp! =) Bäst att inte visa bilder på den här isåfall... hehe...

Sen var jag ute och gick en sväng på vätterstranden. Inte en människa ute så det var härligt!

När jag kom hem insåg jag att det ju är ett roligt pass på friskis på söndagar så jag gick dit! Det är en ledare som jag varit värd åt och hon är grym på att göra annorlunda pass! Väldigt kreativ är hon. Insåg att det var längesen jag gick på ett pass som inte bara kör på samma gamla vanliga rörelser. Min hjärna behövde den jympan, hehe! Mer Jenny-jympa åt folket!

Nu ska jag äta, duscha o kolla på mer vänner!

Man måste göra allt för första gången nån gång...

Kategori: Fialottas

Mmm... Nu har jag betat av en sak till på listan. Idag stog jag annonserad som mötesledare på gudstjänsten! Galet! Var väldigt nervös innan och jag har jobbat med det hela veckan för att vara säker på att få med alla bitar och få det att fungera. Det är ju inte lite saker man ska få med så där! Och man måste se till att alla som medverkar får rätt information osv... Inte lätt! Men nu är det gjort! =) Det var barnvälsignelse och bebisens två systrar och kusin skulle sjunga "Jag går på livets väg". När en vuxen presenterade och sa är ni redo, så sa en av tjejerna i micken att hon inte vågar... Hihi, så gulligt. Sen stog hon där och sjöng ändå men inte i micken =)

Mmm... Så sitter man här igen. Söndag. Alla har åkt hem till sina familjer och vänner. Här sitter jag. Såna här dagar saknar jag verkligen min familj!!! Att bara ha närheten och kunna åka dit. Men idag blir det för min egen del att gå hem o fixa en god söndagsmiddag till mej själv... Ska tina lite kyckling och göra en gryta med röd chili och banan... Mumma! =) Middagssällskapet blir nog några avsnitt av "vänner" och sen ska jag gå en lång promenad för idag är det ju strålande väder!!

Trevlig söndag!

Otroligt!

Kategori: Fialottas

Jag ska få en sångelev! När min kollega frågade om jag ville det så skrattade jag bara först och tog det inte på allvar. Sen kom jag på att jag ju faktiskt vill bli sångpedagog så småningom. Då är jag ju bra dum om jag inte tar denna chansen nu, eller hur?! Går det bra med denna killen så finns det 5-6 till som står på kö!! Så roligt! Men tack och lov att jag har min kollega (som är sångpedagog också) så jag kan få lite hjälp på traven! =)


Min elev är nog inte riktigt lika ung som denna lilla kille...